Iščimo stvari, ki nas povezujejo

Narava navdušuje s svojimi lepotami pokrajine, razveseljuje človeško oko, prinaša veliko pozitivnih čustev.  Brsti cvetijo, postopoma se drevesa oblečejo v zelena oblačila. Ptičje petje se sliši povsod in vonjave cvetočih dreves nas vabi, da posedimo v parku. Vse to razveseljuje, daje navdih, prinaša nove ideje, napolni življenje s smislom.

Pomlad prebudi željo po življenju in gibanju, zato smo pričeli z vsakodnevno telovadbo v domske parku ob 12 uri. Kljub občasno muhastemu aprilskemu vremenu pa aktivnosti prestavimo v notranjost doma. Obiski rdečih noskov nas redno razveseljujejo, za kar smo jim zelo hvaležni. Za mesec maj pripravljamo več aktualnih dogodkov v park tudi v povezavi z zunanjimi projekti.

V tokratnem internem televizijskem poročanju so stanovalce s tekočimi aktualnimi dogodki  seznanile Hermina Lubej, Lucija Pangerl in Martina Tekavc.

Slovenija 27. aprila praznuje dan upora proti okupatorju, s katerim se spominjamo slovenskega odporništva in nastanka OF, osrednje odporniške organizacija Slovencev v drugi svetovni vojni. Najbolj je pomembno, da se poslušamo, slišimo in upoštevamo, ter da se spoštujemo. Pomembno je, da poskušamo med različnimi stališči iskati skupne značilnosti in stvari, ki nas povezujejo. Več stvari nas povezuje, kot ločuje.

Želimo vam sončne praznične dni in lep praznik dela, 1. maj.

 

 

Deli to objavo