zlati celjski grb
Podelitev zlati celjski grb
Najtoplejši Dom
Direktorica ob podelitvi priznanja za najtoplješi Dom

Dom ob Savinji Celje je edini zavod v Sloveniji, ki nudi celotno paleto storitev in možnost izbire med različnimi ponudbami, namenjenimi starejšim. Center za pomoč na domu in Dom ob Savinji Celje z vsemi zaposlenimi in njihovo prizadevnostjo skrbita za stalno širitev svoje dejavnosti vseh dosedanjih oblik institucionalnega varstva starejših in nudenja pomoči v bivalnem okolju.

Za vsa ta in številna druga prizadevanja (prostovoljno delo mladih, skupine za samopomoč, učni zavod za Srednjo zdravstveno šolo Celje, Dnevni center, 24-urno nudenje varnosti in pomoči itd.) je Dom ob Savinji Celje v letih od 2004–2012 prejel pomembne nagrade in priznanja: Zlati grb Mestne občine Celje, Zlato plaketo Zveze društev upokojencev Slovenije, plaketo Mestne četrti K.D. Kajuh in plaketo Pokrajinske zveze društva upokojencev Celje (leta 2005), zahvalno listino Srednje zdravstvene šole Celje ob 50. obletnici delovanja (leta 2004), priznanje Vrtca Anice Černejeve ob 50. obletnici delovanja (leta 2006) ter bronasto, srebrno in dve zlati priznanji Turističnega društva Celje za lepo urejeno okolje, vrt in cvetice (leta 2007, 2009, 2010 in 2012). Leta 2012 je Občina Polzela podelila plaketo Bojani Mazil Šolinc za sodelovanje pri vzpostavitvi in delovanju Medgeneracijskega centra Polzela.

Za vrsto odmevnih dosežkov, za prijazen in strokoven odnos do starejših in njihovih svojcev ter za izvedbo programov iz strategije občine na področju starejših, sprejete leta 1998, ki se je z otvoritvijo Dnevnega centra, vzpostavitvijo pomoči na domu in otvoritvijo oskrbovanih stanovanj v celoti realizirala, je Mestni svet Mestne občine Celje aprila 2005 Domu ob Savinji Celje podelil zlati celjski grb.

 

Akcija za izbor najtoplejših domov starejših v Sloveniji je letos potekala prvič, in sicer je projekt izvedla medijska hiša Delo v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Skupnostjo socialnih zavodov Slovenije (SSZS). V akcijo se je prijavilo 66 od vseh 99 zavodov in med njimi je strokovna komisija izbrala osem najtoplejših. Ponosni smo, da je med njimi tudi Dom ob Savinji Celje.

Medijska hiša Delo je s posebno strokovno komisijo izbrala najboljše Domove, ki z ravnanjem, izvirnimi praksami in prijaznostjo do stanovalcev skrbijo za želeni občutek topline, so zapisali v obrazložitvi.

 

8.maja 2024 pa je Dom ob Savinji pridobil tudi CERTIFIKAT za program upravljanja kakovosti E-qalin. Certifikacijska hiša Qsocial, upravljanje kakovosti d.o.o. je na osnovi opravljenje zunanje presoje, potrdila da ima ustanova ustrezno vzpostavljen in izvajan model upravljanja kakovosti E-qalin. Veljavnost certifikata je do 8. maja 2027.