Vseslovensko petje s srci

Danes je dan vseslovenskega petja, kar smo obeležili tudi v Domu ob Savinji Celje. Ob deseti uri smo se zbrali v večnamenskem prostoru in skupaj zapeli pesem Po Koroškem po Krajnskem in jo preko posnetka delili organizatorju vseslovenske akcije vseh generacij iz različnih okolij, z namenom ohranjanja slovenske pesmi v prihodnje generacije.

Na torkovi jutranji interni televiziji je direktorica Bojana Mazil Šolinc stanovalke in stanovalce, obiskovalce dnevnega centra in vse zaposlene nagovorila, da se udeležijo skupnih dogodkov.

V sredo, 24.4.2024 nas bodo obiskali koledniki in ofirovci iz Laškega, v četrtek, 25.4.2024 pa bomo v kavarni Doma praznovali rojstne dneve stanovalk in stanovalcev rojenih v mesecu marcu in aprilu.

Gradbena dela za izgradnjo dvigala, ki potekajo v parku se  bodo nadaljevala v prihodnje tudi med vikendi in se bodo za nekaj časa podaljšala. Park bomo v  tem času koristili v omejenem obsegu.

Socialna delavka Martina je stanovalce nagovorila, da preverijo veljavnost osebnih dokumentov. V mesecu maju bomo organizirali fotografiranje za osebne dokumente in povabili službo Upravne enote, da bomo lahko stanovalcem omogočili urejanje novih dokumentov v samem Domu.

Fizioterapevtka Fani  je stanovalcem spregovorila o pomenu uporabljanja pripomočkov pri hoji. Zaposleni v fizioterapiji in delovni terapiji v Domu ob Savinji Celje ves čas spremljajo in testirajo stanovalce, kateri pripomočki za gibanje so za posameznega stanovalca primerni. Pomembno je tudi upoštevati smer hoje, da se držimo desne strani, še posebej v času, ko je veliko stanovalcev, zaposlenih in obiskovalcev na hodnikih.

Želimo vam prijeten teden.

Deli to objavo