Prijetna ohladitev v vročih dneh

V torek, 18. julija so se preko interne televizije javile direktorica Doma, socialna delavka in delovna terapevtka.

Direktorica Doma Bojana Mazil Šolinc je lepo pozdravila stanovalce, obiskovalce Dnevnega centra in zaposlene. Vsako leto se veselimo poletja in s tem toplega in lepega vremena. V zadnjih letih se pojavljajo vročinski vali in ravno smo sredi tretjega, ki pa se po napovedih vremenoslovce danes končuje. Napoved za prihajajoče tedne pravi, da temperature ne bodo več presegle 30 stopinj celzija. Stanovalce prosi, da v teh vročih dneh še posebej skrbijo zase in za druge. Pijejo naj dovolj tekočine, oblačila pa naj bodo lahka. Na sprehod in po ostalih opravkih naj se odpravijo zgodaj zjutraj, kasneje pa naj počivajo v klimatiziranih prostorih Doma. Napovedala je še današnja srečanja po nadstropjih v Drugem delu Doma.

Socialna delavka Katja Krivec pove, da so tako kot vreme spremenljiva tudi naša čustva, počutje in občutki. Vsi imamo dobre in slabe dneve, zato je stanovalce pozvala k strpnosti in spoštljivi komunikaciji. Ključ do dobrega počutja nas vseh je razumevanje in dobri odnosi. V odnosih prihaja do konfliktov, ki pa jih lahko uspešno rešimo, če je interes z obeh strani. Ljudje smo si različni, a četudi se ne strinjamo, je bistveno, da smo prijazni drug z drugi. To je tudi vizija našega Doma.+

Delovna terapevtka Lucija Pangerl je poudarila, da po novem telovadba poteka vsak dan ob 10. uri. Stanovalce je spodbudila k jutranjim sprehodom v Domski park in k izposoji knjig iz knjižnice. Čeprav smo majhen narod, pa imamo veliko športno srce, zato bomo v teh dneh vsi navijali za našega kolesarskega asa Tadeja Pogačarja, ki na dirki po Franciji lovi svojo tretjo zmago. Za zaključek Lucija povabi vse na sladoledni vrt, ki bo potekal v sredo 19. julija v Domskem parku.

Obiskovalci Dnevnega centra so imeli danes posebno osvežitev - poletni spa na terasi.

Deli to objavo