POLETJE IN VROČINA

Dijana Glavaš vse lepo pozdravi in omeni, da so pred nami vroči dnevi. Opozori, da hodimo zunaj Doma v zgodnjem dopoldanskem času in pozno popoldan.  V času največje moči sončnih žarkov se zaščitimo z obleko, pokrivalom in namažemo z zaščitno kremo. Zavarujmo oči z ustreznimi sončnimi očali. Pomembna pa je tudi zadostna hidracija oz. zadosten vnos tekočine. Pove, da bodo danes sestanki potekali po nadstropjih Prvega dela Doma. 

 

Fani Žnuderl prav tako pozdravi in pove, da je največji organ v našem telesu koža, ki je velika približno 2 kvadratna metra in težka do 10 kg. To je ščit, ki varuje naše notranje organe, mišice, kosti pred zunanjimi vplivi(sonce, kemične, mehanične poškodbe…). Sestavljena je iz treh plasti in je na različnih delih telesa različno debela in različno prožna. Kožo moramo primerno negovati in jo redno pregledovati. Na koži imamo znamenja, ki so pravilne okrogle oblike, obarvana rdeče, rjavo ali modro. Spremembe na koži odražajo tudi zdravstveno stanje naših notranjih organov. Na koži imamo lahko različne ekceme, bradavice, imamo pa tudi atipična znamenja, ki so nepravilnih oblik. Pri pregledovanju moramo biti pozorni na novo nastala znamenja ali že obstoječa znamenja, ki so spremenila svojo velikost in obliko. Če to opazimo moramo o tem obvestiti svojega lečečega zdravnika, ki nam bo izdal napotnico za specialista dermatologa.

 

Klemen Preložnik pove, da v četrtek 20.6.2024 potekata dva dogodka. Vsi stanovalci, ki praznujete rojstni dan v mesecu maju in juniju ste lepo vabljeni na praznovanje rojstnega dne ob 10.00 uri v kavarno Doma. Ob 13.15 uri pa bo v večnamenskem prostoru potekalo POTOPISNO PREDAVANJE – TENERIFI, ki ga bo predstavila delovna terapevtka Lucija Pangerl.

 

Srečno in ostanimo zdravi!

Deli to objavo