Uskladitev cen oskrbe in pokojnine

V torkovem internem televizijskem poročanju so se stanovalkam in stanovalcem Doma ob Savinji preko tv zaslonov pozdravile direktorica Bojana Mazil Šolinc, glavna sestra Dijana Glavaš in računovodkinja Sabina Rakuša.  

Direktorica je stanovalke in stanovalce seznanila z začasnimi namestitvami, s katerimi sprejemi pričnemo 5. decembra 2022.

Kot ste že slišali v medijih, se skladno z dvigom pokojnin s 01.11.2022 dvignejo tudi cene oskrbnin v našem domu. Dvig cene oskrbe se poviša za 4,5 % predstavlja dvig oskrbe I iz trenutnih 19,92 € na 20,82 €, kar znaša 0,90 € na dan pri oskrbi I. Za stanovalce predstavlja v primeru enoposteljne sobe z balkonom in kopalnico mesečni dvig za 35 €.

Oskrba IV se poviša iz trenutnih 33,25 € na 34,09 €.

Po podatkih Skupnosti je v mesecu marcu znašala povprečna cena oskrbe v domovih 23,06 €, v javnih domovih 21,20 €. Naša trenutna cena je nižja za 1,28 €. Od 124 domov jih ima samo 7 nižjo ceno.

Vsi, ki vas skrbi glede plačevanja oskrbnine ali želite več informacij, se oglasite v blagajno doma ali v računovodstvo. Blagajna deluje po delovnem času: vsak dan med 08.00 in 11.0 uro, ob torkih še dodatno od 14.00-17.00 ure.

Tisti, ki nimate dovolj lastnih sredstev, imate možnost vložiti na pristojni center za socialno delo vlogo za oprostitev plačila, kar vam lahko pomagamo v socialni službi.

 

V našem Domu trenutno beležimo 1 okužbo z virusom SARS-CoV-2 pri stanovalki v Prvem delu Doma in nobene okužbe pri zaposlenih. Da bi se obvarovali tako virusa SARS-CoV-2 kot tudi drugih respiratornih obolenj se moramo vsi držati in izvajati preventivne ukrepe zoper preprečevanja širjenja okužb. Za stanovalce je uporaba zaščitnih mask priporočljiva, za obiskovalce in zaposlene pa obvezna. Upoštevati moramo higieno rok, z umivanjem in razkuževanjem rok, upoštevati higieno kašlja, upoštevati razdaljo 1,5 ter ob najmanjšem zdravstvenem odklonu ostati doma in na to opozoriti zdravstveno osebje. Učinkovita preventivna zaščita pa je tudi cepljenje, zato svetuje vsem tistim, ki se še niso cepili proti virusom SRAS-CoV-2 in gripi naj to storijo.

Deli to objavo