Skupinske aktivnosti v pomladnem vzdušju

Bojana Mazil Šolinc vse lepo pozdravi in omeni, da je vesela ker se je edpidemiološka situacija katere smo bili deležni v začetku aprila umirila in da smo se držali higienskih ukrepov (razkuževanje, umivanje rok in nošenje zaščitne maske) ter se s tem zahvali vsem stanovalkam, stanovalcem in zaposlenim Doma ob Savinji Celje. Lepo je ker so dnevi lepi in vse cveti ter lahko izkoristimo čas tudi zunaj Doma. Pove, da bodo danes sestanki potekali po nadstropjih Prvega dela Doma.

Darja Ratajc pozdravi stanovalke in stanovalce Doma in se jim zahvali, da so se v teh dneh držali higienskih ukrepov zaradi virusa (rotavirus, noravirus). Prav tako se zahvali svojim sodelavcem Doma strokovnim delavcem Nijz za sodelovanje pri tej situaciji. Omeni, da so pred nami sončni dnevi vendar, da smo pozorni pri izpostavljanju soncu, ker je med 11.00 – 16.00 uro prevroče. Opozori tudi k zadostni hidraciji telesa.

Klemen Preložnik je prav tako vesel, da smo se rešili virusa in lahko zopet v skupini telovadimo, ter da lahko FT obravnave potekajo tudi v prostorih fizioterapije. Skupinska – terapevtska vadba za stanovalce in aktivni odmor za zaposlene se lahko izvaja. Na koncu pa podeli misel: S svojim telesom bomo usklajeni le če ga bomo razumeli in imeli resnično radi. S sovražnikom se namreč ne moremo dobro sporazumevati. Delo na sebi ni cilj temveč proces – življenjski proces.

V sredo so nas obiskali učenci in zaposleni OŠ Hudinja in nam pripravili lep glasbeni program in popestrili dopoldan našim stanovalcem. Zelo smo veseli tovrstnega sodelovanja.

Srečno in ostanimo zdravi!

 

Deli to objavo