POŽARNI RED IN ZDRAVJE – VREDNOST NAŠEGA ŽIVLJENJA

V torek, 18.aprila, so preko interne TV stanovalce, stanovalke, uporabnike Dnevnega centra in zaposlene pozdravile, direktorica Doma Bojana Mazil Šolinc, vodja Prvega dela Doma Darja Ratajc in vodja finančno-računovodske službe, Sabina Rakuša.

 

Direktorica v uvodu izpostavi, da se vsi v Domu zavedamo kako pomembno je ohranjati in negovati dobre odnose, delo pa mora potekati varno za vse udeležene v življenju v Domu. Vedno je prostor še za izboljšave, zato bomo v tem mesecu urejali zadeve v zvezi z požarnim redom, katerega sistem smo tudi in še bomo nadgradili. Zaposlene in stanovalce smo seznanili s pravilnim ravnanjem ob morebitnem stiku s požarom in kako uporabiti gasilni aparat. Pred epidemijo, nazadnje v letu 2019, smo vsako leto v mesecu oktobru izvedli požarno vajo z gasilsko enoto Celje in njihovimi poklicnimi gasilci. Slišala se je sirena, na Jurčičevo ulico 6 so prihiteli gasilci, izvlekli požarno lestev do najbolj oddaljene sobe na 8.nad. Prvega dela Doma. V preteklem tednu pa smo manjšo požarno vajo izvedli na 8.nad Prvega dela Doma. S tem bomo nadaljevali in skrbeli, da bo naš Dom še naprej za vse nas varen Dom.


Darja Ratajc  vse lepo pozdravi in omeni obeležitev Dneva zdravja, ki je poleg varnosti, ena  najpomembnejših vrednot. Izvedbo dneva zdravja je krojilo vreme, vendar so sodelavci skupaj s stanovalci kljub temu izvedli sprehod v mestni park. 
Ukrepi v zvezi s Covid 19 so se v mesecu aprilu zrahljali, obrazne maske niso več obvezne, ampak so priporočljive. Še vedno pa vas vabimo, da v primeru prehlada obrazne maske uporabljate, še zlasti v dvigalih, skupnih prostorih in podobno. Pomembno je, da skrbimo za zdravje drug drugega. 


Sabina Rakuša sporoči, da delujo po ustaljenem načinu, vendar trenutno v drugih prostorih. Računovodska služba in blagajna se zaradi prenove tal nahaja v kletnih prostorih. 
Kljub temu nas lahko tisti, ki vam zdravstveno stanje omogoča, obiščete. Nahajamo se nasproti pralnice. Zaradi težav s spremembo lokacije, telefonske številke ne delujejo. V kolikor želite kaj sporočiti ali kaj potrebujete, se obrnete na recepcijo Doma.
Blagajna deluje po delovnem času: vsak dan med 08.00 in 11.0 uro, ob torkih še dodatno od 14.00-17.00 ure. V naslednjem tednu bo v petek, 28.04. blagajna zaprta. 

Ministrstvo za zdravje nas je spodbudilo k čim večji normalizaciji življenja, zato  želimo zdrave in vesele pomladne dni.

Deli to objavo