Hvala, ker spoštujete preventivne ukrepe

V goste našega Doma smo tokrat preko interne televizije povabili g. Federica Potočnika, dr. med.,  zdravnika, specializanta infektologije v Splošni bolnišnici Celje, sina našega domskega zdravnika Rodolfa Emilia, dr.med. Predstavil nam je razmere v bolnišnici, ter se nam zahvalil, ker smo tako odgovorni in spoštujemo ukrepe, kar pripomore, da je v Domu zelo malo okužb in posledično trenutno ni naših stanovalcev, ki bi potrebovali pomoč, na Covid oddelkih.  Večina oddelkov je zaradi tako hude Covid situacije prilagojenih Covid bolezni in zato se opravičujejo, v koliko so kakšni drugi pregledi, posegi začasno prestavljeni.

Pomembno je, da zaščitimo sebe in s tem zaščitimo tudi druge. Tisti, ki je cepljen ima manj možnosti, da ima težek potek bolezni in da bi potreboval intenzivno bolnišnično oskrbo.

Pomembno je razkuževanje rok, higiena kašlja in nošenje maske ter držanje varnostne razdalje, saj virus z razdaljo izgublja moč.   

Na vse te preventivne ukrepe pa so v internem televizijskem javljanju opozorile tudi Bojana Mazil Šolinc in Dijana Glavaš. Mateja Škrinjar je dodala še informacije o izvajanju pedikure in brezplačni pravni pomoči, ki jo bo v naslednjem tednu izvajala naša prostovoljka pravnica.

Dom ob Savinji ostaja odprt za stanovalce in obiskovalce.  Omejeno je število obiskovalcev na dva zdrava, polnoletna obiskovalca dnevno na stanovalca.

Želimo si, da ostanemo zdravi.

da

Deli to objavo