POMEMBEN JE ODNOS DO SOČLOVEKA

V današnjem poročanju za interno televizijo Doma ob Savinji Celje so stanovalce pozdravile direktorica Doma, Bojana MAZIL Šolinc, delovna terapevtka Lucija Pangerl in študentka delovne terapije Nina Žolnir.

Direktorica je vse lepo pozdravila in povedala da zadnje 3 mesece nimamo nobenih novih okužb s COVID 19 in da imamo dovolj zaščitne opreme. Še vedno nagovarja da se držimo ukrepov, saj je v državi 10 % oseb cepljenih z 2. odmerkom cepiva, 20 % pa z 1. odmerkom  cepiva. Za kolektivno precepljenost v državi pa je potrebno doseči 60 % precepljenost.

Pričel se je mesec maj, kjer vse zeleni in je tudi mesec ljubezni. Nagovarja tudi, da smo drug do drugega ljubeznivi, da smo drug drugemu opora in se spoštujemo. Ker prihajajo tudi lepši dnevi, bo zračenje prostorov še toliko bolj pomembno in prijetno.

Vesela je, da ima danes v svoji družbi dve sodelavki, ki opravljata enak poklic, delovno terapevtko Lucijo in študentko Nino.

Delovna terapevtka Lucija stanovalce in stanovalke lepo pozdravi in jih nagovori, da se redno udeležujejo gibalnih aktivnosti na nadstropju, saj so te pomembne za ohranitev psihofizične kondicije. Vreme se počasi spreminja na boljše, zato upa da bodo kmalu druženje ob gibanju, športnih in družabnih aktivnostih prestavili v čudovit domski park.

V tem tednu bo menjava knjig z Mestno knjižnico Celje, zato vabi vse, da sporočijo svoje želje glede vsebine knjig. Delovna terapevtka jih nagovori tudi k posebnemu druženju z klovneso preko video klica in si tako popestrijo svoj dan.

Študentka Nina, ki v Domu opravlja klinično prakso pove, da se v Domu super počuti in da se je v tem času ogromno naučila, tako od sodelavcev kot tudi od stanovalcev. Spodbudila je stanovalce k udeležbi različnim dejavnostim in aktivnostim. Pove še da je spoznala veliko dobrih ljudi, kateri so ji pustili poseben pečat. Stanovalcem zaželi, da čim lepše preživijo svoj čas, da ostanejo pozitivni in dobrovoljni. Vesela bo če se bo v naš Dom še kdaj vrnila.

Veseli smo da je naš Dom še vedno odprt.. Zavedamo se, da je najpomembnejši odnos do sočloveka in da samo skupaj zmoremo.

da

Deli to objavo