Zahvala

 

V začetku meseca je minilo eno leto, odkar smo v Sloveniji potrdili prvo okužbo s koronavirusom, ki nam je nato nepričakovano in skoraj čez noč popolnoma obrnil življenje. Nikjer to ne velja bolj kot v domovih za starejše. Za nami je leto, ki si ga bomo za vedno zapomnili – tako stanovalci in svojci kot zaposleni.

A ne zgolj po preizkušnjah in negotovosti, še bolj nam boste v spominu ostali vsi, ki ste nam v najtežjih trenutkih priskočili na pomoč, nas spodbujali in nam neštetokrat potrdili, da smo zares dom povezanih ljudi.

Danes v prihodnost zremo bolj optimistično, saj že več kot en mesec nismo zabeležili nobene nove okužbe s koronavirusom. Kar 95 odstotkov naših stanovalcev je bilo že cepljenih (ali pa so preboleli okužbo in bodo cepljeni kasneje), kar nam omogoča, da se postopoma, korak za korakom, vračamo v tisto bolj običajno življenje z veselim druženjem, sproščenimi srečanji, zanimivimi dogodki in seveda z obiski, ki smo jih vsi nestrpno pričakovali. Vračamo se k tistemu, kar je od nekdaj bogatilo in popestrilo življenje v našem domu – seveda ob nadaljnjem spoštovanju vseh predpisanih zaščitnih ukrepov.

Ob tej priložnosti se zato iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste nam priskočili na pomoč, ko smo jo najbolj potrebovali.

Zahvaljujemo se donatorjem, in sicer Visoki zdravstveni šoli Celje, Klavdiji KOČEVAR, PUM-o Celje, Miri PEVNIK, Kristjanu VEBRU, vodji projekta mladih prostovoljcev MISIJA človek, farmacevtski družbi SENSILAB, IZA Effektu, Lions klubu Celje Mozaik in Lions klubu Celje Keleia.

Iskrena hvala tudi zaposlenim na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvu za zdravje za hitro ukrepanje, svetovanje in podporo. Hvala ekipi Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki nam je s strokovnimi nasveti in informacijami pomagala pri preprečevanju in zajezitvi okužb.

Prav posebej se zahvaljujemo članom delovne skupine koordinatorjev za preprečevanje in obvladovanje okužb z virusom SARS-CoV-2 in drugimi nalezljivimi respiratornimi boleznimi, in sicer vodji regijskega tima mag. Franciju VINDIŠARJU, mag. Klavdiji KOBAL STRAUS (Ministrstvo za zdravje), Janji ROMIH (Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti), Zdenki KRAMAR (Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije), Vesni JURKOVŠEK in zdravnici Aurori NASSIB (Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah), ki so z nami delili svoje bogato strokovno znanje in izkušnje.

Iskrena hvala tudi Zdravstvenemu domu Celje, direktorici mag. Alenki OBRUL in vodji programa zdravstvene nege Doroteji ŠTRUC za kadrovsko pomoč in strokovno sodelovanje. Za dobro sodelovanje se zahvaljujemo tudi Mestni občini Celje in Civilni zaščiti Celje.

Ker je bilo naše delovanje v teh težkih razmerah tudi predmet zanimanja javnosti, se za profesionalno sodelovanje in poročanje zahvaljujemo tudi predstavnikom sedme sile.

A na prvem mestu so vedno naši stanovalci in njihovi bližnji. Hvala vam za razumevanje, potrpljenje, oporo in spodbudne besede. Težav nismo premagali sami, premagali smo jih skupaj z vami. To je naša skupna zmaga!

V obdobju, ko se dnevi daljšajo, sončni žarki pa so vse pogostejši, vam zato iz Doma ob Savinji Celje želimo čim bolj veselo, prešerno, predvsem pa zdravo nadaljevanje leta. Tudi aktualne krize mora biti enkrat konec in trdno verjamemo, da je pred nami še veliko lepih trenutkov.

 

 

Marec, 2021                                                         Bojana Mazil Šolinc

                                                                 Direktorica Doma ob Savinji Celje 

Deli to objavo