VSESLOVENSKO GIBANJE - SIMBIOZA GIBA

V poročanju preko interne TV so se v torek 9.5.2023 javili direktorica Doma Bojana Mazil Šolinc, iz računovodske službe Sabina Rakuša in fizioterapevt Klemen Preložnik.

Direktorica Bojana Mazil Šolinc je stanovalce in stanovalke, obiskovalke in obiskovalce Dnevnega centra ter zaposlene lepo pozdravila. Pove, da smo 1.maja praznovali PRAZNIK DELA, katerega praznujemo že od leta 1948. 9.maja pa obeležujemo konec 2. svetovne vojne, ko je naša dežela postala svobodna. Veseli smo, da živimo v miru, drug drugemu pomagamo in smo med seboj povezani. Direktorica pove, da imamo še vedno v načrtu ogled Drugega dela Doma, ki je zaradi slabega vremena prestavljen na čas, ko bodo temperature primerne tudi za ogled terase novozgrajenega nadstropja. 10.maja je praznik zdravja in zato se v Celju organizira predstavitev društev, zavodov in tuni naš Dom se bo predstavil na stojnici. Študenti zdravstvene nege in dijaki Srednje zdravstvene šole Celje bodo pri nas merili telesne parametre (krvni tlak, krvni sladkor..). na koncu še omeni, da v petek 12. 5. 2023 ne smemo pozabiti na SVETOVNI DAN MEDICINSKIH SESTER. Direktorica je hvaležna medicinskim sestram in zdravstvenim tehnikom za njihovo predano delo in da z njimi praznujemo vsi ostali v Domu, saj smo med seboj povezani.

Sabina Rakuša vse lepo pozdravi in  sporoča, da so nazaj v naših starih prenovljenih prostorih računovodske službe, kjer vas bodo z veseljem pozdravile.

Dosegljive so na običajnih telefonskih številkah: na 510 Rebeka in na 515 Sabina.

Ta teden boste prejeli položnice za plačilo oskrbnine za mesec april. Cene so nespremenjene do nadaljnjega.

Blagajna deluje po delovnem času: vsak dan med 08.00 in 11.0 uro, ob torkih še dodatno od 14.00-17.00 ure. Še vedno lahko pri Rebeki naročite dvige gotovine. Praviloma je naročanje gotovine enkrat mesečno, v začetku meseca.

Pove, da konec tega tedna godujejo trije ledeni možje: Sveti Pankracij, Servacij in Bonifacij. Po izročilu prinašajo hlad in dež. Letos bodo svoje izročilo uresničili, saj nas v prihodnjih dneh čaka deževno in hladnejše vreme. 

Ledenim možem 15. maja – v ponedeljek, sledi še Zofka, ki je simbol za moker in deževen dan. Če nas ledeni možje in Zofka res obiščejo, naj bi sledilo lepo in toplo poletje. 

Z željo, da bo ledenim možem sledilo lepo in toplo vreme vas lepo pozdravljam.

Klemen Preložnik omeni, da delo fizioterapije in delovne terapije poteka nemoteno individualno v prostorih terapije prav tako skupinska-terapevtska vadba. Nagovori stanovalke in stanovalce ter obiskovalke in obiskovalce Dnevnega centra naj spremljajo napovednik telovadbe/aktivnosti na vratih jedilnice. Pove, da smo se tudi letos vključili v vseslovensko akcijo SIMBIOZA GIBA, kjer gre za spodbujanje medgeneracijskega druženja in zdravega načina življenja vseh generacij. Ker je ta teden napovedano slabo vreme bomo aktivnosti izvajali znotraj Doma:

  • 8.5.2023 bo potekala GLASBENA AKTIVNOST
  • 9.5.2023 – VADBA S PALICAMI
  • 10.5.2023 – VADBA ZA RAVNOTEŽJE IN KOORDINACIJO
  • 11.5.2023 – MISELNE VAJE + RAVNOTEŽNA VADBA ZA STANOVALCE NA INV.VOZIČKIH
  • 12.5.2023 – VADBA Z OVERBALL PILATES ŽOGICAMI

Gibanje je življenje = življenje je Gibanje

Ostanimo močni in zdravi. Vse dobro in srečno.

Deli to objavo