V PRIČAKOVANJU DRUGEGA ODMERKA ZDRAVILA ZA CEPLJENJE PROTI COVID-19

V torek, 19.01.2021, so preko interne domske televizije stanovalce pozdravile direktorica Doma Bojana Mazil Šolinc, vodja Dijana Glavaš in delovna terapevtka Lucija Pangerl.

Direktorica je uvodoma pozdravila vse stanovalce in stanovalke ter vse zaposlene in jim na kratko predstavila pogovor s predsednikom države, g. Borutom Pahorjem, ki nas je počastil z obiskom v prejšnjem tednu. Zanimalo ga je, kako so stanovalci preživljali čas med epidemijo in kako so epidemijo doživljali zaposleni. Direktorica je predsedniku predstavila tudi najpomembnejši vidik našega dela in sicer dobro sodelovanje med stanovalci, zaposlenimi in svojci. Tako smo za ta krogotok skrbeli ves čas epidemije, direktorica se ob tem zahvaljuje vsem.

Smo v pričakovanju drugega odmerka cepiva proti Covid-19. Direktorica je z veseljem povedala, da je 90% stanovalcev in 70% zaposlenih varnih pred okužbo, saj so bili cepljeni proti Covid-19, ali pa so virus preboleli.

Odgovorna vodja za Covid-19 Dijana Glavaš vse stanovalce in zaposlene lepo pozdravi in pove, da je vesela, ker se bližamo lepšim časom, takšnim, kot smo jih poznali pred epidemijo. Stanovalcem pove, da jutri v naš Dom prihaja nova pošiljka cepiva in tako začenjamo s cepljenjem drugega odmerka cepiva. Prav tako bodo prvi odmerek cepiva prejeli stanovalci, ki so se naknadno prijavili za cepljenje. Sestra Dijana tudi pove, da je cepivo varno in da tudi v našem Domu zaenkrat še nismo imeli nobenih stranskih učinkov. Ponovno povabi vse stanovalce, da se prijavijo za cepljenje. Če imajo kakršnokoli vprašanja glede cepiva, jim bo z veseljem odgovoril naš domski zdravnik, dr. Potočnik.

Delovna terapevtka Lucija Pangerl v torkovem jutru pozdravi vse stanovalce in jim pove, da je vesela, ker vidi, da se stvari izboljšujejo. Sedaj smo začeli izvajati tudi fizioterapijo in delovno terapijo v polnem obsegu, zato se s stanovalci že srečujemo po sobah ali na hodnikih. Poskrbeli bomo tudi za predvajanje gibalnih aktivnosti preko interne televizije. Če bodo razmere dopuščale, bomo v našo družbo kmalu povabili glasbenika Gregorja Mlinarja, da nam bo polepšal dan s harmoniko. Obiskali nas bodo tudi rdeči noski, klovni, ki nam bodo ponovno polepšali dan.

Stanovalce, ki radi berejo, povabi k menjavi knjig.

Zelo veseli smo, da smo dočakali cepivo in sedaj bomo še v večjem pričakovanju, da se začnejo izvajati aktivnosti, ki bodo vsem polepšale ure, dneve in tedne. Tako bo naše življenje spet obogateno z majhnimi, drobnimi rečmi, ki vsem pomenijo zelo veliko.

Srečno!

Deli to objavo