TEDEN PROSTOVOLJSTVA

Nacionalni teden prostovoljstva poteka vsako leto meseca maja po vsej državi, njegov namen pa je praznovanje prostovoljstva in zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje.

V Domu ob Savinji Celje smo v torek 24. maja 2022 v Domskem parku organizirali srečanje prostovoljcev, kjer smo v znak zahvale in pripadnosti prostovoljnemu delu podelili priznanje za naj prostovoljca leta, katerega za leto 2021 prejel Grobelnik Miran.

V Domu ob Savinji Celje že vrsto let gradimo in krepimo mrežo prostovoljcev, ki stanovalcem daje zadovoljstvo in dodatno vključenost v okolje, kjer živijo.

Dobri občutki koristnosti, aktivnosti, vpetosti v družbo in vera v pozitivne spremembe imajo dober vpliv na zdravje, tudi v letih, ko nam to ne služi več tako, kot bi si želeli. Ljudje smo dejavna bitja, večina nas potrebuje aktivnosti, pri katerih se počutimo uspešni, koristni in povezani z drugimi.

Stanovalce smo po interni televizij seznanili še s pomenom upoštevanjem preventivnih ukrepov kljub temu, da v Domu ne beležimo okužb covid 19.

Direktorica je stanovalce povabila v naš Domski park, ki je zasajen z rožicami in začimbnicami, v sredo pa pričnemo s prvim sladolednim vrtom in glasbeno popestritvijo. 

Deli to objavo