Praznujemo 8. marec, dan žena in 10. marec dan mučenikov

 

Danes smo v Domu ob Savinji Celje v čast praznovanja dneva žena in dneva mučenikov, stanovalke in stanovalce razveselili z majhno rožico, kot pozornost in poklon ob prazniku žensk.  Stanovalce je v jedilnici, nato pa še po posameznih nadstropjih in sobah nagovorila direktorica Bojana Mazil Šolinc skupaj z zaposlenimi.

V torkovem internem televizijskem poročanju so se stanovalkam in stanovalcem, ter zaposlenim preko televizijskih ekranov oglasile direktorica Bojana Mazil Šolinc, vodja zdravstvene nege Prvega dela Doma, Darja Ratkajc in socialna delavka Martina Tekavc. Tovrstno redno tedensko torkovo televizijsko poročanje o aktualnih dogodkih v Domu poteka že 3 leta. V marcu 2020 smo pričeli sprva poročanja ob torkih in petkih, kasneje pa smo nadaljevali samo ob torkih, preostale delovne dni v tednu pa namenili telovadbi, posnetkom družabnih dogodkov, prireditev, sv. maš in predvajanjem slovenskih filmov.

Darja Ratkajc je tokrat spregovorila o padcih, ki so najpogostejši razlog za poslabšanje zdravstvenega stanja stanovalcev in posledično sprejem v bolnišnico.

Martina Tekavc je povabila stanovalke in stanovalce k skupini branja jutranjega časopisa, ki se je ponovno vzpostavila v mesecu marcu in poteka vsak delovni dan ob 9 uri v večnamenskem prostoru.  Povabljeni vsi stanovalci, da spremljate urnik aktivnosti, kateri obvešča o različnih skupinah in dogodkih v Domu.  

Deli to objavo