PRAZNIK MESTA CELJE IN DAN ZDRAVJA

V poročanju preko interne TV so se v torek 11.4.2023 javili direktorica Doma ga.Bojana Mazil Šolinc, namestnica direktorice za področje ZNO Dijana Glavaš in fizioterapevt Klemen Preložnik.

Bojana Mazil Šolinc je stanovalce in stanovalke ter zaposlene lepo pozdravila. Pove, da je danes občinski praznik, ko je 11. aprila 1451 – Friderik II. Celjski, Celju podelil mestne pravice. Mestna občina Celje je leta 1991 določila 11. april za svoj praznik, sama občina Celje ceni naše delo in potrditev smo dobili z dvema ZLATIMA GRBOMA, enega smo prejeli leta 2005 in drugega leta 2022. Od lanskega leta imamo na 6.nadstropju Drugega dela Doma začasne sprejeme, Center za pomoč na domu deluje že 24 let in Dnevni center 18 let. Prav tako omeni, kako dobro sodelujemo z Mestno občino Celje in županom s katerim želimo izpeljati dane projekte. ter vse to je pomembno za naš Dom in naše delo. Na koncu omeni, da nas je v petek 7.4.2023 obiskal Velikonočni zajček in da danes ne bo srečanj po nadstropjih ampak prihodnji teden.

Dijana Glavaš omeni, da trenutno v Domu ni okužb z COVID-19. Pove, da nošenje zaščitnih mask za stanovalce in zaposlene ni več obvezno, ampak priporočljivo. Svetuje pa, da se še vedno držimo umivanja in razkuževanja rok, higiena kašlja in zračenja prostorov. V primeru, da zbolimo ostanemo doma in obvestimo zdravstveno osebje Doma.

Klemen Preložnik omeni, da delo fizioterapije in delovne terapije poteka nemoteno individualno v prostorih terapije prav tako skupinska-terapevtska vadba. Opozori naj spremljajo napovednik telovadbe/aktivnosti na vratih jedilnice. Omeni, da obeležujemo svetovni dan ZDRAVJA v katerega smo vključeni vsi in pohvali stanovalce kako lepo, da se zavedajo aktivne odgovornosti do svojega telesa s tem, da prihajajo na telovadbo. Na koncu pove, da 15.4.2023 ob lepem vremenu načrtujemo sprehod nepomičnih stanovalcev na invalidskih vozičkih.

Ostanimo močni in zdravi. Vse dobro in srečno.

Deli to objavo