POZDRAVLJEN AVGUST

V torek, 1. avgusta so se preko interne TV javile direktorica Doma, delovna terapevtka in namestnica direktorice za področje zdravstvene nege.

 

Bojana Mazil Šolinc vse stanovalce in stanovalke, obiskovalce Dnevnega centra in zaposlene lepo pozdravi.

V letošnjem letu smo dogradili Drugi del Doma in pridobili 6.nadstropje, nadstropje začasnih namestitev. V prejšnjem tednu smo na ogled tega nadstropja peljali stanovalce Prvega dela Doma, kjer smo se prijetno posladkali in se spomnili na pomembne stvari v naših življenjih: spoštovanje, dobri medsebojni odnosi in prijazne besede. Omeni tudi investicijo – panoramsko dvigalo Prvi del Doma. Sedaj imamo prijavljene tri ponudnike izvajalce in v tem tednu bomo izbrali najugodnejšega.

 

Jasmina Hren pa nameni nekaj besed in koristnih napotkov o ustnem zdravju, ki omogoča vsesplošno zdravje. Vsakodnevna skrb za zdravje zob in ustne votline vpliva na kakovost življenja. Ustna votlina je del prebavnega takta in dokazano je, da vse bakterije, ki izvirajo iz ustne votline vplivajo na preostale dele telesa. Bakterije iz ustne votline, ki povzročajo vnetja obzobnih tkiv, so znanstveniki našli v plakih na stenah žil blizu srca. Za vzdrževanje in ohranjanje zdravja zob in ustne votline je treba upoštevati prehranska priporočila, redno in kakovostno izvajati ustno higieno in redno obiskovati zobozdravnika.

 

Lucija Pangerl vse stanovalke in stanovalce, uporabnike Dnevnega centra in zaposlene v vseh službah Doma lepo pozdravi.

Sporoči jim nekaj zgodovinskih dejstev o mesecu avgustu. Mesec avgust, ki ga po starem slovenskem imenu, imenujemo tudi veliki srpan, je ime dobilo po rimskem cesarju Avgustu. Mesec ima 31 dni, ker je Avgust želel imeti v svojem mescu toliko dni, kot jih ima Julij Cezar v svojem mesecu juliju.

Sporoči jim še, da nas v tem tednu obiščejo rdeči noski in proti koncu meseca bomo izpeljali še en sladoledni vrt.

 

Za zaključek še povabi k ohranjanju lepih in mirnih odnosov, da ostajamo pozorni drug na drugega in nudimo veliko mero potrpežljivosti in strpnosti.

 

» Če bomo pozorni na sedanjost, jo bomo lahko izboljšali, saj vsak dan posebej prinaša s seboj veličino dneva. » ( neznan avtor )

PLANIRANE PRIREDITVE V JULIJU:

  • 03.08.2023 OB 10. URI OBISK RDEČIH NOSKOV
  • 23.08.2023 ob 9.30 URI SLADOLEDNI VRT

Deli to objavo