OHRANJANJE ZDRAVJA – AKTIVNOSTI IN DRUŽENJA

V današnjem poročanju so se preko interne TV javile, direktorica Bojana Mazil Šolinc, socialna delavka Mateja Škrinjar in fizioterapevtka Fani Žnuderl.

 

Direktorica Doma vse stanovalce lepo pozdravi in jim sporoči, da smo trenutno v Domu še vsi zdravi in da nam to omogoča vedno več aktivnosti, dogodkov in prireditev, kar popestri lepe poletne dni.

Dogodki se kar vrstijo, danes koncert skupine Juhu v domskem parku, jutri sladoledni vrt, v četrtek pa bomo imeli druženje po nadstropjih Prvega dela Doma.

Želimo si, da še naprej živimo čimbolj aktivno in ob tem upoštevamo vse ukrepe, ki nam omogočajo družabno življenje.

V zaprtih prostorih še naprej nosimo kirurške obrazne maske, upoštevamo razdaljo, zračimo prostore, upoštevamo higieno kašlja in razkuževanja rok.

Ker napovedujejo 4.val epidemije smo imeli včeraj tudi videokonferenco Ministrstva za zdravje in Ministrstva za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti, kjer so nam povedali, da nas  cepljenje vodi v normalno življenje in nam omogoča sproščanje ukrepov. Zato ponovno vsem tistim, ki še niste cepljenji povabilo, da še enkrat premislijo in se posvetujejo tudi z zdravnikom, glede  cepljenja proti Covid 19.

 

Mateja Škrinjar pove, da je zadosten odstotek cepljenih ljudi in upoštevanje  vseh ukrepov, ter to, da smo zdravi,  omogoča aktivnosti in druženja, obiske svojcev in vključevanja prostovoljcev v naš Dom.

Namen sodelovanja  prostovoljca v našem Domu je druženje in spremljanje stanovalcev na preglede in druge pomembne opravke. Vsi prostovoljci morajo imeti PCT, ki  je pogoj za vključitev. V kolikor ima kdo od stanovalcev željo po druženju s prostovoljcem in nas o tem še ni obvestil, nam lahko to sporoči v socialno službo. Informacije glede turističnih bonov za leto 2021, ki se imenujejo bon 21, lahko prejmete v socialni službi oziroma so objavljene na FURS-ovem portalu.

 

Fani Žnuderl je podala informacijo o terminih telovadbe za Prvi in Drugi del Doma. Prvi del Doma  in pritličje Drugega dela Doma bo imel telovadbo v domskem parku ob 9.30 uri vsak dan med tednom, Drugi del Doma pa po nadstropjih od ponedeljka do petka ob 8 uri zjutraj.

Vse stanovalce Doma lepo povabi, saj je gibanje in telovadba tudi pomemben dejavnik za ohranjanje našega zdravja in nam pomaga, da smo dlje časa samostojni in aktivni.

 

da

Deli to objavo