Obiski v Domu po predhodni najavi

Življenje v Domu se počasi vrača v stare tire in ponovno smo pričeli s sprejemi stanovalcev. Včeraj smo nazaj odprli drugo nadstropje prvega Dela Doma, kjer bo živelo 18 stanovalcev, nekaj tistih, ki so že bivali na tem nadstropju in nekaj novo sprejetih. Vse novo sprejete stanovalce lepo pozdravljamo in jim želimo prijetno bivanje v našem Domu.

V današnjem televizijskem poročanju so se stanovalcem in zaposlenim oglasile direktorica Bojana Mazil Šolinc, odgovorna sestra za Covid 19, Dijana Glavaš, ter socialna delavka Mateja Škrinjar.

Direktorica je z veseljem poročala, da nam je ob upoštevanju vseh pravil uspelo, da smo zajezili virus. Zato ponovno prosimo vse, da še vnaprej spoštujemo pravila in se držimo vseh preventivnih ukrepov.

V preteklem tednu smo se veselili pusta in posneto dogajanje po Domu prenesli tudi na interno TV.  Interna televizija nam omogoča, da pridemo z informacijo do vsakega posameznika. Srečanja po nadstropjih nam omogočajo, da si povemo stvari, ki so pomembne za nas vse. S tem bomo nadaljevali tudi v prihodnje, saj je pomembno, da tisto, kar je dobro, ohranimo tudi vnaprej.  

Direktorica je povedala, da si želi, da je naše delo takšno, ki temelji na iskrenosti, odprtosti, da lahko povemo vse tisto, kar nas teži, na spoštljiv način.  Vabi nas, da tudi vnaprej tako vsi skupaj ravnamo.

Sestra Dijana je povedala, da smo veseli, ker že mesec dni ne beležimo okužbe Covid 19 in nimamo več vzpostavljene rdeče cone. Imamo pa vzpostavljeno sivo cono, kjer nameščamo stanovalce, ki kažejo simptomatiko Covid 19, tiste stanovalce, ki so bili hospitalizirani ali na pregledu v bolnišnici ali v zdravstvenem domu, ter stanovalce, ki smo jih na novo sprejeli v naš Dom in niso preboleli ali bili cepljeni. Ostali del Doma je bela cona. Še vedno je potrebno upoštevati in izvajati higieno rok, medsebojno razdaljo 1,5 m, higieno kašlja in nošenje zaščitne kirurške maske.

S četrtkom bomo v našem Domu dosegli visoko stopnjo precepljenosti stanovalcev in z upoštevanjem tistih, ki so Covid preboleli, kar pomeni, da bodo obiski  potekali nekoliko drugače. Še vedno bodo vsi obiski predhodno naročeni. Za obiskovalce je  obvezna izpolnitev izjave obiskovalca, kirurška maska, prehod čez dezinfekcijski prehod, meritev telesne temperature, ter pravilna higiena rok.  

Želimo si, da tudi v bodoče ne beležimo nobenega primera Covid 19 in da bomo skupaj upoštevali vse preventivne ukrepe in tako čim dlje časa zadržali normalno bivanje in življenje.

Obiski v Domu potekajo vse dni v tednu od jutra do večera, še vedno je potrebna najava vsakega obiska vsaj en dan  prej. Vsak obisk se najavi preko telefona na številko 03 427 97 48  od ponedeljka do petka na med 8 in 11 uro.   Obisk lahko najavite tudi na email: socialna@domobsavinji.si ali pa obvestilo pustite na recepciji Doma. Obiski se izvajajo v sobah stanovalcev, izven doma ali v kavarni.

Še vedno ostaja možnost naročanja priboljškov preko našega Doma oz. kavarne. Priboljške, ki jih prinašajo svojci se še vedno daje v karanteno.

Domska blagajna za stanovalce Doma je odprta  za plačilo položnic in naročilo manjše vsote gotovine, ki jo nato prevzamete na naši blagajni, ali vam jo dostavimo v sobo. Pomembno je temeljito razkuževanje rok po stiku z gotovino.  

Video klici med stanovalci in svojci potekajo po predhodnem dogovoru. Stanovalci svojo željo poveste zaposlenemu na nadstropju, da bo opravil video klic, svojci pa željo po video klicu lahko naročite enako kot najavite obisk.

Deli to objavo