Aktivni v novembru

Preko Interne TV so se danes javili direktorica Doma ob Savinji, Bojana Mazil Šolinc, fizioterapevt Klemen Preložnik in delovna terapevtka Lucija Pangerl.

Direktorica vse lepo pozdravi in sporoči, da imamo v Domu še vedno okužbe z COVID 19, zato ji naj ne zamerimo, če še enkrat ponovi vse preventivne ukrepe, s katerimi lahko preprečimo prenos okužbe. Pomembno je umivanje in razkuževanje rok, nošenje obraznih mask, vzdrževanje medsebojne razdalje, zračenje prostorov.

V prejšnjem tednu smo imeli obisk z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Obiskala nas je državna sekretarka, ga. Tatjana Buzeti in Državni sekretar, g. Simon Maljevac. Oba sta se pridružila našemu tradicionalnemu slovenskemu zajtrku in ogledala sta si naš Dom ter Dnevni center, ter jim pokazali prostor, kjer bomo gradili tretje dvigalo.

Delovna terapevtka vse lepo pozdravi. Predstavi jim vključitev in sodelovanje Doma v raziskavo »IZZIVI PREHRANSKE PRESKRBLJENOSTI PREBIVALCEV DOMOV ZA STAREJŠE OBČANE«. V raziskavo so bili povabljeni naključno izbrani stanovalci, katere bo obiskala v njihovih sobah in jim razložila nadaljnje sodelovanje.

Povabi jih k tudi ostalim dejavnostim, ki potekajo v sklopu Doma, menjavi knjig iz mestne knjižnice Celje in k spremljanju plakatov na oglasnih deskah. Vljudno jih povabi k izdelavi adventnih venčkov, ki jih bodo izdelovali v sredo, 23.11.2022.

Fizioterapevt vse, ki spremljajo Interno TV pozdravi, in jih povabi k gledanju le te vsakodnevno. Na interni TV se redno predvaja telovadba, ki je zelo pomembna za naše zdravje. Delo fizioterapije poteka nemoteno, telovadba in gibalne aktivnosti pa tudi tečejo po urniku.

Na koncu predstavi še zelo pomembno vajo – kroženje z rameni naprej in nazaj s pokrčenimi rokami, ki pomembno prispeva k zmanjšanju obremenjenosti vratu in ramenskega sklepa. Vajo lahko izvedemo stoje ali sede, večkrat na dan.

Pa srečno Dom ob Savinji Celje!

 

22.11.2022 ob 13. uri Skupina – Mislim, da razmišljam

22.11.2022 ob 10 uri Radi pišemo z roko

23.11.2022 ob 10.00 uri Delavnica izdelovanja adventnih venčkov

24.11.2022 ob 16. uri Nastop glasbene šole Celje

24.11.2022 ob 16. uri ZUMBA SENIOR PLES

Deli to objavo