Zdravje v Domu je na prvem mestu

 

Po državi se postopoma sproščajo ukrepi vezani na okužbo Covid 19, vendar nas strokovnjaki opozarjajo, da se moramo navaditi živeti tako, da se ne bomo okužili in da okuženi ne okužuje naprej. Treba je torej nositi masko, paziti na razdaljo in se ne zadrževati v večjih skupinah. Vsem tem navodilom bomo v Domu ob Savinji sledili tudi v prihodnje, saj se zavedamo, da so starostniki ena najbolj ranljivih skupin, zato je toliko bolj pomembno, da se stanovalci, zaposleni in svojci tega držimo.

Danes je potekalo 19. javljanje preko interne televizije, kjer se direktorica Doma Bojana Mazil Šolinc, skupaj z zaposlenimi (izmenično na različnih področjih), javlja v času epidemije vsak torek in petek ob 10. uri. Povedala je, da se počasi vračamo na stare tirnice, kolikor se le da, korak za korakom. Ne smemo pa pozabiti na razkuževanje in razdaljo med nami. Zelo pomembno je zračenje.

Vodja kuhinje je sporočila stanovalcem, da upoštevamo njihove predloge glede hrane in se trudimo, da lahko s pomočjo lokalnim pridelovalcev zagotovimo živila.

Obiski v domu potekajo v parku po predhodnem dogovoru s socialno službo. Vsi obiski so dogovorjeni. Trudimo se, da vsem stanovalcem omogočimo obisk. Svojce stanovalcev, ki še niso imeli obiskov, vabimo, da nas kontaktirate in da uskladimo termin.  Stvari, ki jih prinašate v Dom v ponedeljkih in četrtkih med 10. in 11. uro, prosimo, da skrbno zaprete in na paket napišete ime in priimek stanovalca ter številko sobe. Ravnamo se po navodilih, ki določajo, da morajo stvari odležati 72 ur in jih nato razdelimo stanovalcem v sobe.

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je v izjavi za javnost dejal "Veliko truda in srčnosti je bilo vloženega v tem času s strani vodstev domov za starejše, njihovih zaposlenih in ne nazadnje tudi s strani njihovih družinskih članov, ki se tudi soočajo s svojimi stiskami. Hvala vsem!

 

Deli to objavo