Zaposleni popestrili popoldan stanovalcem

V sredo so zaposleni v ekipi B  pripravili presenečenje za stanovalce našega Doma. Stanovalce so povabili na balkone, terase, v park in jim predvajali glasbo te skupaj z njimi na daljavo tudi zaplesali. Plesa in druženja si vsi že zelo želimo, zato je bilo tole druženje na daljavo pravi balzam za dušo. Direktorica je pobudo z navdušenjem sprejela in se zahvalila vsem zaposlenim, ki se trudijo in s svojo sočutnostjo, solidarnost in strpnostjo opravljajo delo.  V tem obdobju je obojestranska vzpodbuda zelo dragocena, saj tudi zaposlenim ogromno pomeni vzpodbudna beseda stanovalcev in svojcev.

Veseli smo, da v Domu ostajamo zdravi.

Danes je fizioterapevtka Zdenka predstavila stanovalcem, kako izgleda njen delovni dan na nadstropjih in se zahvalila direktorici in kuhinji za zelo dobra kosila, ki jih v tem obdobju celodnevnega dela, poleg stanovalcev, prejmemo tudi zaposleni. Tudi dobra hrana nam lepo polepša dan.

Naši stanovalci ostajajo kreativni tudi v času, ko skupne aktivnosti niso mogoče. Nekateri pletejo, rišejo, pišejo, pesnijo. Naša stanovalka ga. Marija nam je zaupala svojo pesem o koroni, da jo podelimo s stanovalci in z vami.

 

Korona virus

Presneto leto ti nemilo,

2020 leta se je strilo.

Korona neusmiljena kosi, vsak od nas se ga boji.

Vsak zase moramo zdaj biti,

Skupaj nič več se družiti.

V duše, srca vnaša nam nemir, tihi ubijalec na nas preži,

nihče ne ve kje lahko ga dobi.

A vsi smo skup stopili, roke trdno smo sklenili.

 Nič ne bomo dovolili,  proti bomo se borili.

Vraga, vražjega bomo spodili in k nam ga nikdar  več spustili.

                                                                             ( Marija Sivka)

da

Deli to objavo