Veseli pričakali cepivo

V zadnjem torkovem javljanju v letu 2020 po interni televiziji smo prenesli stanovalkam in stanovalcem najlepše novice.  V nedeljo smo v Dom ob Savinji prejeli cepivo  proti SARS-CoV-2, s katerim smo cepili 97 stanovalcev, ki so izrazili željo po cepljenju in tri najstarejše zaposlene. Ostali zaposleni še čakamo na cepivo in se ga veselimo. Veseli in počaščeni smo, da smo imeli domovi po Sloveniji ta privilegij, da smo prvi dobili cepivo, saj se zavedamo kako pomembno je to za naše stanovalce, zaposlene in naše nadaljnje delo.  

Direktorica Bojana Mazil Šolinc se je skupaj z odgovorno sestro za Covid 19 Dijano Glavaš in socialno delavko Martino Tekavc, zahvalila vsem stanovalkam in stanovalcem, ter zaposlenim, da so v tem letu upoštevali vse preventivne ukrepe in da smo skupaj uspeli premagati vse izzive, ki so nam prihajali na pot. Izrazila je veliko zadovoljstvo ob prejetem cepivu in poudarila, da je kljub temu zaenkrat še vedno potrebno upoštevati vse preventivne ukrepe.  

Obiski potekajo v Domu preko kavarne še vedno po vnaprej dogovorjenem terminu. Obiske koordinira socialna služba na telefonski številki (03) 4279 506. Izvajamo tudi obiske v rdeči coni z uporabo vseh zaščitnih sredstev.

Prav tako ostaja dogovorjen termin prinosa stvari, ki jih svojci lahko predajo na recepciji Doma vsak torek in petek med 12 in 16 uro. Pakete stanovalcem po preteku karantene razdelimo ob ponedeljkih in petkih.  

Stanovalci, ki so že preboleli Covid 19 lahko zapustijo svoje sobe in gredo ven ( pregledi, sprehodi v Domskem parku, odhod domov). Stanovalci, kateri bivajo v belih conah, lahko zapuščajo nadstropja in se sprehajajo v domskem parku, vendar brez druženja in z uporabo zaščitnih kirurških mask. Stanovalci, kateri bivajo v sivih  conah (kohortna izolacija), ne zapuščajo svojih sob.

Želimo si, da v novo leto vstopimo zdravi in da se skupaj veselimo, ko bomo postopoma lahko pričeli običajno družabno življenje, kot ga v Domu ob Savinji poznamo.

 

Ostanimo zdravi in srečno v 2021.

Deli to objavo