V letošnji december zakorakali malo drugače

V Domu ob Savinji smo v letošnji  december zakorakali povsem drugače kot pretekla leta, kar se pozna že na vhodu, saj naša vrata še vedno ostajajo zaprta. V prostorih Dnevnega centra in v I. nadstropju Prvega dela Doma imamo še vedno vzpostavljeni rdeči coni, kjer je nastanjenih 26 stanovalcev. Njihovo zdravstveno stanje je  po besedah domskega zdravnika stabilno. V kolikor se pojavi kakšen zdravstveni odklon, smo v stiku z zdravnikom in bolnišnico. Svojce naših obolelih stanovalcev redno, sproti obveščamo in stremimo k najboljšemu sodelovanju. 

 

Iz preventivnih razlogov vzpostavljamo tudi tako imenovane sive cone, kjer spremljamo vsak odklon in sum na okužbo.

V Drugem delu Doma se stanovalci, kljub dobri epidemiološki sliki, še vedno zadržujejo samo v okviru svojega nadstropja, kjer delajo stalne ekipe zaposlenih. 

Zavedamo se kako pomemben je stik s svojci, zato smo pripravili prostor za obiske v kavarni perko stekla in ga preizkusili. Želimo si, da čimprej pričnemo z obiski v primerih, kjer bo to izvedljivo. O tem vas bomo v prihodnje tudi sproti obveščali.

Priboljške še vedno lahko oddajate ob torkih in petkih med 12 in 16 uro.

 

Pri storitvah Pomoči na domu v domačem okolju smo kljub odpovedi nekaterih uporabnikov in dnevnega izpada kadra zaradi samoizolacij, karanten ali bolniških staležev opravili storitve v občini Celje, Vojnik, Štore in Dobrna. Zahvaljujemo se za sodelovanje domačim oskrbovalcem, saj so pri treh okužbah s COVID 19  svojci sami prevzeli skrb in oskrbo. To nam omogoča, da kljub izpadu kadra iz naše strani nismo odpovedovali storitev pri drugih naših uporabnikih.

 

Seveda pa v Domu nismo pozabili na tradicijo praznikov, zato nas je danes obiskal Miklavž, v prihodnjih dneh bodo božične zvezde polepšale sobe stanovalcem in tudi Božiček ne bo pozabil na nas. 

 

Ostanimo zdravi. 

Deli to objavo