V DOMU SMO ZDRAVI, IMAMO DRUG DRUGEGA

 

Danes so preko interne televizije Doma ob Savinji Celje stanovalce pozdravile direktorica Bojana Mazil Šolinc, računovodkinja Sabina Rakuša in fizioterapevtka Fanika Žnuderl.

Direktorica je stanovalce in zaposlene pozdravila in z zadovoljstvom sporočila, da smo v Domu vsi zdravi. Poudarila je, da gre zahvala vsem, ki upoštevamo sprejete ukrepe: stanovalcem, zaposlenim in tudi svojcem.

V Domu potekajo gibalne aktivnosti, poteka delovna terapija, fizioterapija. Stanovalci vzdržujejo stike s svojci preko videoklicev, ki potekajo tudi ob sobotah in nedeljah. Enkrat tedensko se javljamo preko interne televizije, stanovalcem je na voljo knjižnica. Potekajo tudi različni manjši dogodki. Jutri bo potekalo 17. srečanje stanovalcev z direktorico. Srečanju se bo pridružila vodja prehrane Hermine, ki stanovalcem prisluhne in poskuša ugoditi različnim gastronomskim željam. Ker pa je jutri Martinovo, se jima bo pridružil sodelavec Franci s harmoniko.

Delo zaposlenih po nadstropjih poteka v dveh skupinah: v skupini A in v skupini B, vsaka skupina po dva dni. Na ta način so zaposleni pokazali, da se zavedamo odgovornosti. Pri svojem delu upoštevamo vse sprejete ukrepe, poleg obraznih mask dodatno uporabljamo vizirje, ki predstavljajo še dodatno zaščito in preprečujejo možnost prenosa okužb.

Dom ob Savinji ima terase, balkone in lep domski park. Stanovalce vabimo, naj jih uporabljajo, naj pazijo nase in kar je najbolj pomembno: imamo drug drugega.

Fizioterapevtka Fanika je povedala, da poteka fizioterapija po načrtu zdravnika in tudi po željah stanovalcev. Dnevno potekajo skupinske vadbe, katerih se udeleži dosti stanovalcev. Pohvalila je stanovalce, ki se udeležujejo skupinske vadbe, ker na ta način krepijo imunski sistem. Pri delu fizioterapije kot pri skupinski vadbi se upoštevajo vsi ukrepi za preprečevanje okužb. Gibanje je pomembno, z njim stanovalci ohranjajo obstoječe zdravstveno stanje in vzdržujejo fizično kondicijo.

Sabina je stanovalce obvestila, da se lahko za dvige gotovine, vprašanja glede plačila domskih računov obrnejo na Rebeko na interno številko 510. Pokličejo lahko tudi Sabino na interno številko 515. Kontaktirajo naj telefonsko, Rebeka se bo po potrebi oglasila k njim na nadstropje oz. sobo. Prav tako jim bom v sobo prinesla naročeno gotovino, predvidoma vsak teden ob četrtkih, zato si naj naročajo manjše zneske, samo toliko kolikor potrebujejo za en teden. Stanovalce je opozorila, da naj čim manj uporabljajo gotovino in da si naj po vsakem rokovanju z gotovino razkužijo roke.  

Še vedno ponujamo možnost naročanja izdelkov preko kavarne. Seznam smo dopolnili in glede na nove cene dobaviteljev cene ponujenih izdelkov znižali. Stanovalci imajo na obrazcu možnost vpisati svoje želje glede izdelkov, ki jih potrebujejo. V kolikor bo izvedljivo, bomo želje uresničili.

Ker so se pojavile potrebe po pedikure, ponujamo od meseca novembra dalje možnost pedikure, ki jo izvaja naša sodelavka. Stanovalci lahko pedikuro naročijo pri zaposlenih na nadstropju.

Direktorica je zaključila z besedami:

Zaposleni bomo še naprej slišali želje naših stanovalcev in si skupaj prizadevali, da vsi ostanemo zdravi in zadovoljni.

da

Deli to objavo