Solidarnost, strpnost in sočutnost

Strpnost in potrpežljivost sta v tem obdobju najvišji vrednoti .

Mnogi povedo, da je ta pandemija lahko tudi duhovni izziv. Točka, da se ustavimo in razmislimo o vrednotah  naše družbe, načinu življenja.

Gre za priložnost, da v središče postavimo ljubezen do svojih bližnjih.

V tem obdobju še posebej velja, da moramo najprej zaščititi sebe, da lahko zaščitimo druge.

In prav to počnemo vsi mi. Ker nam je mar tako zase, kot za druge, bomo še naprej ravnali odgovorno  in pazljivo, potrudili se bomo in se odpovedali razvadam, ki bi utegnile ogroziti tako sebe, kot druge.

To pandemijo lahko premagamo samo skupaj. S previdnostjo, razumnim ravnanjem, s solidarnostjo do drugih, z medsebojno pomočjo in potrpežljivostjo.

Direktorica Bojana Mazil Šolinc se je v današnjem poročanju stanovalcem in zaposlenim preko interne televizije ponovno iskreno zahvalila vsem za trud, ki ga dajejo pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja v Domu. Z veseljem je poročala, da smo še vedno vsi zdravi.

Socialna delavka Martina je stanovalce povabila, da sta s sodelavko Matejo ves čas na razpolago in se lahko nanju obrnejo v kolikor potrebujejo pogovor ali ureditev kakšne stvari. V tem obdobju je še posebej pomemben naš individualni pristop.

Fizioterapevtka Zdenka je stanovalce nagovorila in vzpodbudila, da se priključijo telovadbi, ki jo izvajajo po nadstropju izmenično s sodelavko Lucijo. Izvajanje vaj bomo tudi posneli in jih predvajali po internem kanalu, z namenom povabila stanovalcem, da se pridružijo vadbi.

V tem obdobju smo še posebej sočutni. Ne le tisti, ki smo v Domu doma ali tu delamo, tudi svojci doma nas podpirajo. Podpirajo nas tudi občani, ki nam pošiljajo vzpodbudne misli. Naj z vami podelimo kartico, ki nas je pričakala v nabiralniku našega Doma in je naslovljena na vse.

                                     Pozdravljeni.

                                    Narava se prebuja. Drevesa zelenijo, rožice cvetijo, ptički svoje pesmi žvrgolijo. Naj vam pogled na to lepoto narave, pa če tudi  le samo skozi okno, da voljo in moč pri premagovanju težav, ki jih imamo starostniki. Vam, kot vsem, ki skrbijo v domu za vas v teh težkih časih, želiva strpnost, njim pa pogum in vzdržljivost za delo. Neskončna zahvala vsem dobrim, srčnim ljudem, ki nam nesebično pomagajo.

                                     Praznični pozdrav.                                                           Jelka (91 let), Darko (90 let)

 

Vsi zaposleni v Domu ob Savinji se trudimo, da ohranjamo zdravje stanovalcev in naše zdravje na najvišjem nivoju. Srečno vsem. 

Deli to objavo