Skupaj zmoremo

V današnjem javljanju preko interne domske televizije so se javile direktorica Doma Bojana Mazil Šolinc, socialna delavka Mateja Škrinjar in delovna terapevtka Lucija Pangerl.

 Direktorica je uvodoma pozdravila vse stanovalce in stanovalke ter vse zaposlene in jim sporočila, da se danes iz rdeče cone že vračajo nazaj v svojo sobo prvi stanovalci. Polega tega je še dodala, da se zaenkrat stanje v Domu umirja in da kljub vsemu, se še vedno vsi skupaj trudimo, da v Domu živimo življenje tako, da se želimo čimbolj približati vsakdanjiku, ki smo ga poznali. 

Spomnila je tudi na prvi december in vsem stanovalkam in stanovalcem ter sodelavcem zaželela zdrave, mirne in lepe decembrske dni, kljub temu, da ga bomo to leto preživeli zelo drugače. Napovedala je tudi prihod Miklavža, ki nas bo, malo drugače, a vseeno obiskal že konec tega tedna.

Socialna delavka Mateja je povedala, da v tem času vsakodnevno še vedno kontaktiramo s stanovalci in svojci preko telefona in skušamo v največji možni meri ustreči in poskrbeti za vse male, drobne a zelo pomembne individualne želje. Podala je še informacijo o zbiranju podpisov volilcev za podporo pobudi za vložitev Predloga zakona o spremembi Zakona o davku na dodano vrednost, ki ga lahko podajo do 21.12. 2020 na način, da pokličejo v socialno službo Doma.

Vse stanovalce in stanovalke je povabila, da še naprej za kakršnokoli željo, stisko, dilemo pokličejo na telefon 506, kjer se bo javila ena od socialnih delavk.   

Delovna terapevtka Lucija Pangerl, ki trenutno skrbi, da se dostavijo vse potrebne stvari, kot so material za zaščito, negovanje stanovalcev , prehrana, pošta in ostalo, v rdeče in sive cone, je povedala, da še vedno misli na stanovalce, ker z njimi trenutno ne more imeti stikov. Povedala jim je, da se vsi skupaj močno trudimo, da trenutno situacijo premagujemo in jih vzpodbudila k upoštevanju vseh navodil. Menjava knjig z Mestno občino Celje bo izvedena takoj, ko bo to mogoče, takrat bodo stanovalci v sobe prejeli tudi knjige za branje.

Za konec pa le še lepa misel: » December je čas ustvarjanja, čas presenečanj, obdarovanj, čas okraševanja in čas objemov. Letos pa je vse drugače. Vendar vsi vemo, da tako mora biti, da bomo vsi ostali zdravi in se veselili časa, ki smo ga bili vajeni.

 

Deli to objavo