Ravnajmo odgovorno

 

Stanovalce in zaposlene v Domu ob Savinji Celje so v torek po interni televiziji pozdravile in nagovorile direktorica Bojana Mazil Šolinc, sestra odgovorna za Covid 19, Dijana Glavaš in vodja prehrane Hermina Lubej.

Virus še vedno kroži in zato je pomembno da delujemo preventivno.

V Celju je trenutno 25 aktivno okuženih, zato je zelo pomembno, da smo še toliko bolj pazljivi na vsak najmanjši zdravstveni odklon.  Tudi v našem  Dnevnem centru smo imeli sum na Covid 19, zato smo odreagirali po vseh protokolih, ki jih imamo pripravljene in takoj zaprli Dnevni center. Izkazalo se je, da smo ravnali pravilno, saj smo s tem preprečili širjenje nadaljnje okužbe.   

Direktorica je v poročanju po interni televizijo ponovno izrekla zahvalo zaposlenim, ki so v tej situaciji ravnale zbrano, mirno in strokovno.

Poudarila je pomen upoštevanja pravil, ki jih imamo določene, saj lahko vsaka majhna napaka povzroči v našem Domu veliko in težko izkušnjo.

Pomembno je, da vsi nosimo obrazne zaščitne maske, se držimo razdalje dveh metrov, upoštevamo higieno rok, kašlja, zračenje. Želimo si, da kljub vsem tem omejitvam živimo kolikor se da normalno življenje in prepoznavamo potrebe, ter jih izpolnjujemo v najvišji možni meri.

Sestra Dijana je poudarila, kako pomembno je, da ravnamo preventivno in usmerimo vse moči v to, da do okužbe pri nas ne bi prišlo. Zelo pomembna je pravilna uporaba zaščitnih mask, da pokrije obraz od nosu do brade, saj se okužba prenaša preko sluznice skozi usta in nos. Pomembna je razdalja dveh metrov.  Takoj, ko opazimo najmanjši zdravstveni odklon, noben simptom ni zanemarljiv, zato je  pomembno da odreagiramo takoj in preprečimo širjenje okužbe.

Želimo si, da bi čimveč uporabljali naš Domski park, čudovito okolico Doma ob Savinji. Izogibajmo se trgovin, lekarn in drugih zaprtih prostorov, ki jih uporablja več ljudi. Za odhode izven doma je pomembno, da se dogovorite s sestro na nadstropju, saj lahko tako preverimo, če lahko kaj uredimo namesto stanovalca, da ni potrebno oditi ven in tvegati.

Hermina nam je povedala, kaj bomo v tem tednu dobrega jedli in poudarila, da so jedilni listi pripravljeni po željah in predlogih stanovalcev.  Ob torkih je aktivna skupina stanovalcev ki daje predloge in želje pri pripravi jedilnika.

Želimo si, da smo vsi previdni in da tudi svojci, ko imate dogovorjen termin za obisk, ravnate odgovorno in upoštevajo ukrepe.

 

 

 

Deli to objavo