Prinos stvari iz zunanjega okolja odložimo v karanteno

Stanovalce in zaposlene je danes ponovno,  kot je že postala navada v Domu ob Savinji vsak torek ob 10  po interni televiziji nagovorila direktorica Bojana Mazil Šolinc skupaj z odgovorno sestro za Covid 19, Dijano Glavaš in vodjo prehrane Hermino Lubej.  

 Verjamemo, da spremljate situacijo v naši državi, ki res ni dobra. Kljub temu smo veseli, da so naši stanovalci v Domu zdravi.

Sodelavci in sodelavke v Domu se ves čas trudimo, da je življenje in delo v Domu mirno. Pozorni ostajamo na vsak zdravstveni odklon, zato tudi testiramo in na ta način ohranjamo zdravje. Vsak negativen rezultat je za nas dobra novica. Ko pa se soočimo z pozitivnim rezultatom na test covid 19,  kot smo se včeraj pri zaposleni delavki, takoj sprejmemo vse potrebne preventivne ukrepe.

Da življenje poteka kar se da običajno, ohranjamo delovno terapijo in fizioterapijo po nadstropjih.  Skupine po nadstropjih še vedno potekajo tedensko, kjer imajo stanovalci možnost pogovora z direktorico in z drugimi strokovnimi delavkami.

Priboljške in druge potrebščine, ki jih potrebujejo stanovalci, še vedno lahko naročijo preko naročilnice. Dopolnili smo nabor artiklov in dodali možnost dopisati artikle po lastni želji.

Priboljške, ki jih stanovalcem prinašajo svojci moramo ponovno dati v karanteno za 72 ur. Stvari lahko prinesete v zaprti embalaži označene z imenom in priimkom ter številko sobe, vsak torek in petek med 12 in 16 uro.  

Zaradi preventive smo se zaposleni razdelili v dve skupini delovnega procesa A in B, z namenom, da se zaposleni ne srečujemo, v primeru, da kdo  zboli oz. se okuži. Ker je okužb v okolju veliko in kljub temu, da se zelo pazimo, še vedno obstaja velika možnost vnosa virusa.

Delo skupine pomeni dva dni skupina A in dva dni skupina B.

Sestra Dijana je stanovalcem preko interne televizije povedala, da je stanje v okolici glede okužb covid 19 zelo razširjeno, zato v Domu delujemo še toliko bolj preventivno in vsak najmanjši odklon ali samo sum testiramo.  Stanovalce preventivno selimo tudi v sive cone.

Sobe v sivi coni so bile urejene po predpisih, vendar so stanovalci izrazili željo po televiziji, zato smo preverili in prejeli soglasje, da lahko televizijske sprejemnike jutri namestimo v vse sobe v sivi coni, tako da bo preventivna izolacija nekoliko lažja. Stanovalci, ki se vračajo iz bolnice, so preventivno preseljeni v sivo cono, kjer so enoposteljne sobe in redno zaposlen kader in stalna ekipa.

Še vedno veljajo preventivni ukrepi, pravilno nošenje obraznih kirurških mask, higiena umivanja in razkuževanja rok, varnostna razdalja, higiena kašlja in zračenje prostorov.

Sedaj je čas, ko moramo stopiti skupaj, ko se moramo vsi držati preventivnih ukrepov, ko moramo biti iskreni drug do drugega v smislu, če imamo najmanjši zdravstveni odklon, da to sporočimo naprej, zato da lahko takoj preventivno ukrepamo.  Verjamemo, da nam bo skupaj uspelo, in da bomo iskreni drug do drugega in da bomo stopili skupaj vsi v veri, da do okužbe covid 19 v Domu ne pride med stanovalce.

Vodja kuhinje Hermina Lubej se zaveda, da v tem času stanovalcem prehrana v domu pomeni še toliko več. Iz sestankov po nadstropjih so nam znane vaše želje. Upoštevali bomo te želje in tudi predvsem vključevali sezonsko sadje in zelenjavo. Jutri bo po kosilu tudi kostanj in mošt za vse.

Želimo  vam, da ostanete zdrvi.

Deli to objavo