Pričeli smo s skrbnim načrtovanjem obiskov

V torkovem javljanju preko interne domske televizije so sodelovale poleg  direktorice Doma Bojane Mazil Šolinc, tudi socialna delavka Mateja Škrinjar in fizioterapevtka Fanika Žnuderl.

Direktorica je uvodoma pozdravila vse stanovalke in stanovalce ter vse zaposlene in jim sporočila, da se tudi danes iz rdeče cone vračajo stanovalci,  ki so preboleli Covid 19 .             V rdeči coni je nameščenih še 18 stanovalcev.

Kljub temu, da bo mesec december letos drugačen kot preteklo leto, v Domu ne bomo pozabili na praznike in pripravljamo majhna presenečenja za stanovalce.

 V soboto nas je obiskal Miklavž in stanovalce v rdeči coni pozdravil skozi steklo Dnevnega centra. Miklavžev obisk smo posneli in ga v soboto in nedeljo predvajali na interni televiziji.  V prihodnjem tednu bomo razdelili tudi božične zvezde, ki bodo polepšale sobe naših stanovalcev, pa tudi Božiček ne bo pozabil na nas.

Mateja Škrinjar je nato v nadaljevanju povedala, da se v Domu zelo zavedamo, kako pomembni so stiki s svojci in prijatelji, zato smo pričeli s skrbnim načrtovanjem obiskov, na način, ki ga priporoča tudi ministrstvo.

Prve obiske smo najprej ponudili stanovalcem, ki so preboleli Covid 19.

V naslednjih dneh bomo nadaljevali z načrtovanjem obiskov in svojce poklicali po telefonu ter se z njimi  dogovorili za dan in uro obiska. Vse obiske bomo izvajali v domski kavarni, kjer smo pripravili kotiček za stanovalce in kotiček za svojce. 

Z veselo novico je stanovalce in sodelavce pozdravila tudi naša fizioterapevtka Fani Žnuderl in povedala, da je v Domu ponovno pričela izvajati fizioterapijo. Prednostno bodo obravnavani stanovalci, ki potrebujejo rehabilitacijo.

Direktorica je ob koncu še enkrat izrazila globoko hvaležnost in spoštovanje vsem  sodelavcem, ki v teh težkih časih spoštljivo in z veliko vnemo skrbijo za naše  stanovalce in pri tem ostajajo povezani med seboj.

Deli to objavo