POVEZANI TUKAJ IN ZDAJ

 

V današnjem poročanju za interno televizijo Doma ob Savinji Celje so sodelovale direktorica Doma, Bojana MAZIL Šolinc, socialna delavka Mateja Škrinjar ter delovna terapevtka Lucija Pangerl.

 

Direktorica je stanovalce in stanovalke prisrčno pozdravila in jih vzpodbudila k razumevanju in upoštevanju vseh pravil, ki si jih zaradi novo situacije z korona virusom moramo držati. Povedala je, da smo se za 1.oktober – dan starejših imeli lepo, zjutraj smo jim ravno tako preko interne televizije voščili zaposleni, ob kosilu so prejeli domsko sladico, v popoldanskem času pa nam je zaigrala celjska godba.

Stanovalcem in stanovalkam je še sporočila, da smo jim zaposleni vedno na voljo, naj povedo svoje želje in samo s kupnimi močmi nam bo uspelo. Skupna srečanja s stanovalci in zaposlenimi po nadstropjih pa bo v sredo, 07.10.2020.

 

Socialna delavka Mateja pa je namenila nekaj besed v zvezi z poslanimi pobudami s strani Ministrstva za notranje zadeve in sicer:

  1. Pobudo  za vložitev predloga zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o zdravilih z geslom  »Za varna cepiva«.
  2. Sindikat poštnih delavcev je vložil pobudo za vložitev Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o poštnih storitvah z geslom »Za spremembo zakona o pošti«.
  3. Sindikat delavcev Migrantov Slovenije je vložil pobudo za vložitev predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o urejanju trga dela z  geslom »Za višje nadomestilo«, in pa Pobudo za vložitev Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini z geslom »Proti krivičnemu obdavčevanju«.  

Socialna delavka še poudari, da obiski potekajo po v vnaprejšnji prijavi 1x tedensko ob upoštevanju vseh do sedaj že znanih pravilih in navodilih.

Zaradi prihajajočih mrzlih dni in posledično tudi manj druženja zunaj bomo v bodoče načrtovali obiske v Domski kavarni in večnamenskem prostoru.

Še vedno velja, da so obiski dovoljeni v sobi le pri stanovalcih, ki so težje pomični.

 

Delovna terapevtka stanovalce obvesti o poteku aktivnostih na nivoju Doma in nivoju nadstropij, pove tudi, da je izmenjava knjig z Mestno knjižnico Celje realizirana, če kdo morda še ni dobil knjig za branje, naj obvesti recepcijo ali delovno terapevtko. Gibalne aktivnosti ter ostale dejavnosti (terapija s kužki, pogovorne skupine,…) potekajo v skladu z upoštevanjem vseh navodil, pravil.

Stanovalce je delovna terapevtka ob lepem vremenu spodbudila tudi k sprehodom za Savinjo.

V naslednjih mesecih se bomo trudili, da bomo za stanovalce pripravili še kakšno presenečanje, krajše prireditve in nastope zunanjih izvajalcev.

 

Do naslednjega javljanja preko interne televizije pa si vsi želimo, da ostanemo zdravi ter v skladju drug z drugim.

da

Deli to objavo