POVEZANI PREKO MEDIJEV

Direktorica je s svojim pozdravom nagovorila stanovalke in stanovalce ter se jim zopet iskreno zahvalila za njihovo potrpežljivost in upoštevanje vseh ukrepov, ki nam vsem skupaj pomagajo ostati zdravi. Povedala je, da se zaposleni zelo trudijo in da jim na tem mestu izraža globoko zahvalo, ker brez njih tudi mi ne bi bili tu kjer smo danes.

Zopet je poudarila pomembnost upoštevanja ukrepov, ki vključujejo poleg tega, da smo v ČIM VEČJI MERI DOMA, nošenje zaščitnih mask in upoštevanje razdalje 2 metra.

Stanovalce je prosila, da naj bodo ŠE NAPREJ ČIM VEČ V SVOJIH SOBAH IN TAKRAT KO JE LEPO VREME, IZKORISTIJO SVOJE BALKONE ALI TERASE NA NADSTROPJIH, KJER JE TO MOŽNO TER DOMSKI PARK, kjer pa naj upoštevajo, da je potrebno nositi MASKE in upoštevati VARNO RAZDALJO 2 METRA.

Povedala je, da je tudi v prazničnih dneh bila na vezi s stanovalci preko telefona in od stanovalke prejela VELIKO POHVALO ZA VSE ZAPOSLENE, KI SE RES V TEH IZJEMNIH RAZMERAH, TRUDIJO ZA VSE NAS.

Dodala je še, da se glede na napovedi strokovnjakov še nekaj časa ne bomo vrnili v stare tirnice, zato še naprej upoštevajmo vse ukrepe in bodimo potrpežljivi, da bomo ostali zdravi in prešli to krizo z čim manjšimi posledicami.

Vodja NOE I Jasmina Cokan je najprej pozdravila vse zaposlene in povedala, da je vesela, da se je vrnila nazaj med nas, nato pa predstavila preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja trenutno najbolj pereče okužbe, s katero se sedaj srečujemo. Poudarila je, da večkrat poglejmo plakate, ki visijo v dvigalih in po oglasnih deskah in nazorno prikazujejo kako »pokrijemo svoj kašelj«  ter navodila za pogosto in temeljito umivanje rok, saj je temeljito umivanje rok še vedno eno izmed najboljših ukrepov. Tam kjer te možnosti ni pa si roke temeljito razkužimo z alkoholnim razkužilom, katerih navodila so ravno tako izobešena po Domu.

Socialna delavka Mateja Škrinjar je svoj pozdrav pričela s tem, da mineva mesec dni, od kar se nam je vsem skupaj življenje obrnilo na glavo. Čez noč se je svet ustavil. Joseph Campbell je zapisal : Biti moramo pripravljeni, da se odpovemo življenju, ki smo ga načrtovali, da bi zaživeli življenje, ki čaka na nas. In ta čas nam daje to priložnost, da spremenimo razmišljanje in zaživimo življenje, v katerem so spet pomembne vrednote, ki so vladale včasih ter si namenimo čas drug za drugega. Čeprav zaradi ukrepov, ki so nam omejili druženje, trenutno ne moremo biti fizično skupaj, pa smo vseeno lahko povezani preko telefona, video klica, pisem in televizije, radija in nekateri tudi preko računalnika. In zato povabi vse, da lahko vsak dan od ponedeljka do petka pokličejo v socialno službo na številko 506 in vzeli si bomo čas za klepet z njimi. V tem času smo dosegljivi od 7 do 19 ure. V skupini A je Martina Tekavc in v skupini B Mateja Škrinjar. Preko telefona sva obe v kontaktu s svojci in stanovalci. Kolikor se da in tisto kar ne povzroča večjega tveganja, skušamo reševati preko telefona in s skupnim iskanjem rešitev, poskrbimo, da zadeve uredimo v največji možni meri.  

da

Deli to objavo