Pomladansko vzdušje v Domskem parku

Epidemiološka situacija glede novega koronavirusa v Sloveniji se umirja, zato se je začelo postopno sproščanje sistemskih ukrepov za zamejitev širjenja virusa. Temu  sledimo tudi v našem Domu, zato se je vzpostavilo delo frizerske službe, delovne terapije in fizioterapije, obiski v parku in prinos stvari stanovalcem.   V našem Domu še vnaprej ostajamo  previdni in se držimo varnostnih ukrepov.

V tem obdobju smo zelo dobro sodelovali, skrbeli drug za drugega. Direktorica Bojana Mazil Šolinc se je danes ponovno preko internega kanala zahvalila celotni ekipi zaposlenih, ki so skrbeli, da so delo in medsebojni odnosi potekali dobro.  

Vodja prehrane nam je predstavila pomen termično obdelane prehrane za živila, katera imajo dolgo transportno pot, čemur je bil prilagojen jedilnik. Sedaj je jedilnik že prirejen sezonski prehrani, ki jo ponujajo lokalni pridelovalci.

Socialna delavka je povedala, da  smo prve obiske  pričeli v kavarni, kjer je obisk potekal tako,  da stanovalec sedi v kavarni o mizici pri oknu, svojec pa sedi ob oknu na drugi strani stekla, zunaj kavarne.  Sedaj pa potekaj obiski v našem parku, ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov. Vsi obiski so vnaprej terminsko dogovorjeni v socialni službi. (Mateja Škrinjar in Martina Tekavc  040 227 356 ali 03 457 95 06).  Potekajo vse dni v tednu med 10. in 11.30 uro ter 14.00 do 16.00 uro.

Prinos stvari, ki jih stanovalcem prinašajo svojci, je sedaj omogočen na način, da paket označen z imenom in priimkom stanovalca, ter sobo, kjer ta stanuje, dostavijo ob ponedeljkih in četrtkih med 10.00 in 11.00 uro pred recepcijo Doma. Pakete shranimo za priporočen čas in jih nato prinesemo stanovalcem v sobo.

Naročila osnovnih stvari preko naročilnice Doma še vedno teče nespremenjeno. Cigarete stanovalcem dostavljamo po predhodnem naročilu 1x tedensko ob petkih.

Ker nam je mar tako zase, kot za druge, bomo še vnaprej ravnali odgovorno in pazljivo.  

Deli to objavo