Poletje je pred vrati

Stanovalce in zaposlene v Domu ob Savinji Celje so danes pozdravile in nagovorile socialna delavka Mateja, delovna terapevtka Lucija in fizioterapevtka Fani. Ukrepi se sproščajo, za nami pa je ponovno miren teden. Prav je, da se zavedamo, da je okužba še vedno prisotna v Sloveniji, zaradi tega se še naprej trudimo in ravnamo tako, da virus ne bi prišel do nas. S tem namenom obiski v domu še vedno ostajajo predhodno dogovorjeni in omejeni na eno zdravo osebo za ½ ur. Upoštevamo vse preventivne ukrepe, higieno rok, merjenje temperature, uporabo dezinfekcijskega prehoda in razkuževanje. V tem tednu ostajata kavarna in jedilnica še vedno zaprti. Odprli smo domsko blagajno. Mateja se je zahvalila vsem, da smo bili in še vedno smo razumevajoči in z dogovorom vse skupaj uredimo. Lucija je vsem skupaj zaželela, da preživimo lepo poletje, ki se začenja v tem tednu, 21. junija, ter čimveč toplih in sončnih dni.

Letošnji dogodki bodo skozi poletje potekali na način, kot smo jih vajeni do sedaj in z upoštevanjem vseh ukrepov, ki jih poznamo. Petkov koncert, ki sta ga pripravila Matej in Matjaž nam je vlil veliko pozitivne energije.

Spremljajmo oglasne deske, kamor izobesimo dogodke, ki so planirani. Tisti, ki radi berete in bi imeli knjige iz naše knjižnice, se obrnite na delovni terapevtki.

Delo fizioterapije poteka kot običajno po nadstropjih. Kadar imajo stanovalci potrebo po terapiji, sta fizioterapevtki na voljo. Želimo vas čimbolj spodbujati k gibanju zunaj, na nadstropjih, sprehodi v park, na telovadnih napravah, vendar z upoštevanjem varnostne razdalje in razkuževanjem.

 Hvala vam, da upoštevate navodila.

Deli to objavo