Pogovor daje moč

 

Epidemija še vedno spremlja naše delo in stanovalce zato je toliko bolj pomembno, da smo ves čas  pozorni na potrebe naših stanovalcev. V Domu ob Savinji Celje se zavedamo, da pogovor daje moč,  in kako pomembno je, da vzpostavljamo čimveč medsebojnih kontaktov, pa če tudi so to videoklici ali pa obiski preko stekla v naši kavarni.

V današnjem poročanju po interni televiziji se je direktorica Bojana Mazil Šolinc skupaj s socialno delavko Martino Tekavc in vodjo kuhinje Hermino Lubej oglasila stanovalcem in zaposlenim. Ponovno se jim je zahvalila za upoštevanje ukrepov, ki jih imamo v Domu in povedala, da v mesecu decembru še posebej poskrbimo za presenečenja naših stanovalcev, da jim ta predpraznični čas približamo tudi v Domu. Najprej nas je obiskal Miklavž, v preteklem tednu pa so stanovalci prejeli v sobo božične zvezde s sporočilom vseh zaposlenih v Domu. Še za vnaprej pripravljamo presenečenja za stanovalce.

Direktorica je opravila videoklice s stanovalci Prvega dela Doma in s stanovalci v rdeči coni, kar je bilo v obojestransko zadovoljstvo. Prav tako nam je v zadovoljstvo, da se je danes iz rdeče cone vrnilo 7 stanovalcev v svoje sobe.  V rdečo cono pa so bili na novo seljeni 4 stanovalci.  Želimo si, da bi zdravljenje uspešno prestali in se kmalu vrnili v svoje sobe.  

Vsem stanovalcem želimo v mesecu decembru omogočiti obisk svojcev v naši kavarni, kjer imamo prav za obiske na varen način pripravljen prostor. Obiski so vnaprej dogovorjeni in načrtovani. Odziv na opravljene obiske je zelo pozitiven in vsekakor dobro vpliva na počutje stanovalcev.

Vodja prehrane ga. Hermina pa se zaveda, kako pomembno je, kaj imajo stanovalci na krožnikih ob obrokih, zato je predstavila jedilnik za ta teden. Vsem stanovalcem je prenesla lepe pozdrave od celotne ekipe iz kuhinje.

Vsi skupaj si želimo, da bo december miren in da bomo skupaj imeli čimveč lepih trenutkov.

 

Deli to objavo