Ostanimo previdni

Veseli smo, da še vedno lahko poročamo, da smo v Domu ob Savinji vsi zdravi. Epidemiološka slika v naši okolici se spreminja, zato je zelo pomembno, da smo še toliko bolj previdni in dosledni pri upoštevanju preventivnih ukrepov. Direktorica je ponovno izvedla sestanke s stanovalci po nadstropjih z željo, da življenje v Domu teče, kolikor se le da, normalno, vendar ob upoštevanju preventivnih ukrepov. Vzdržujemo higieno rok, kašlja, razkuževanje, prezračevanje. Direktorica je skupaj s stanovalci dogovorila, da Doma zaenkrat ne zapremo, da pa se vsi držimo sprejetih ukrepov in smo k temu zavezani.

Strokovnjaki, epidemiologi nas skozi to obdobje ves čas spremljajo in vodijo ter opremljajo z izkušnjami, zato jim sledimo.  Z dobrim namenom vseh nas nam lahko uspe, da ostanemo zdravi.

Sestra Dijana je v današnjem poročanju dala poudarek na preventivne ukrepe, ki jih izvajamo vsi z namenom, da ostanemo zdravi. Potrebna je natančnost pri umivanju rok in temeljito izpiranje. Upoštevanje varnostne razdalje in pravilna namestitev zaščitne maske, ki mora pokriti obraz od nosu preko brade.  Ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov verjamemo, da lahko ostanemo zdravi.

Vodja prehrane Hermina je dejala, da je prehrana tista, ki nam veliko pomeni. Je kot obred in hkrati nam daje energijo za naslednji dan.  Jedi so vezane na sezono in temu primerno dodajmo tudi sveže sadje in zelenjavo. Upoštevamo izražene želje stanovalcev po sladoledu, vinu,…  S hrano poskrbimo tudi za vnos vitaminov in dvig odpornosti, zato nam je danes predstavila hranilno vrednost brusnic. Trudimo se, da prisluhnemo vašim željam in da uživate v naših obrokih.

Direktorica obvesti stanovalce, da bo naslednje srečanje po nadstropjih potekalo v petek po dogovorjenem urniku.

Skupaj vzpodbudimo zavedanje, zakaj upoštevati ukrepe!

Deli to objavo