Obvestila za svojce v času koronavirusa

 

Mesec marec zaključujemo s sončnim dnevom. Kljub vsem preventivnim ukrepom, ki trenutno veljajo v Domu v povezavi z COVID-19, smo veseli in zadovoljni, da smo še vedno zdravi tako vsi stanovalci, kot tudi zaposleni.

Pri poročanju stanovalcem po naši interni televiziji, je direktorica Bojana Mazil Šolinc izrekla veliko zahvalo vsem službam Doma posamezno in vsem skupaj, ter stanovalcem, da vzdržujemo takšno stanje.   

Strokovni tim Doma ob Savinji Celje, z doktorjem Potočnikom na čelu, je stalno v kontaktu z Splošno Bolnišnico Celje, ki nam stoji ob starani z vso strokovno podporo, za kar se jim prav tako zahvaljujemo.  

Ponovno je pozvala stanovalce, da vzdržujemo priporočeno razdaljo med sabo, v kolikor koristijo Domski park. Naj se čimbolj izogibajo skupnim prostorom in naj koristijo svoje balkone, ki jim ima večina sob. Vzpodbudila je tudi stanovalce, da se obrnejo na Domsko knjižnico, ker imamo dovolj knjig.  

Komunikacija preko video klicev, ki nam jo omogoča Telekom Slovenija, je že stekla. Prisotnost telefona za uporabo video klica smo razvrstili po nadstropjih na določen dan, tako da naši stanovalci s pomočjo zaposlenih lahko pokličejo domov. Zaradi velikega števila stanovalcev, lahko le s pomočjo razporeda po nadstropjih zagotovimo,  da ima vsak možnost video klica.  

Poleg video klicev, ki jih stanovalci opravijo s pomočjo naših zaposlenih na nadstropjih, pa kontakte s svojci vzpostavljajo tudi vodje notranjih organizacijskih enot, socialna služba in direktorica.

V tem obdobju, ko je tako pomembno, da fizično nismo preveč blizu, pa je toliko bolj pomembno, da smo sočutni med sabo. Slovenska Karitas in Slovensko združenje Hospic sta nam ponudila sodelovanje v smislu sočutnega telefona, kjer se stanovalci lahko povežejo s prostovoljci za pogovore.

Tako kot se zahvaljujemo našim stanovalcem in zaposlenim, ki se držijo priporočenih navodil, se zahvaljujemo tudi vam, dragi svojci, da nas podpirate in sodelujete po svojih najboljših zmožnostih.  

 

                                                                                              Kolektiv Doma ob Savinji Celje

Deli to objavo