NAREDIMO PRAV VSE, KAR JE V NAŠI MOČI, DA NE DOBIMO COVID-19 V DOM

Danes so stanovalce pozdravile direktorica Bojana Mazil Šolinc, odgovorna sestra za COVID-19 Dijana Glavaš in računovodkinja Sabina Rakuša.

Direktorica je ponovno poudarila pomen upoštevanja vseh ukrepov: upoštevanja varnostne razdalje, razkuževanja rok in nošenja mask. Povedala je, da število okužb v Sloveniji narašča, zato je zelo pomembno, da drug drugega tudi opozorimo na nošenje maske, upoštevanje varnostne razdalje. V tem času je pomembna solidarnost, strpnost. S tem, ko upoštevamo ukrepe, ko opozarjamo drug drugega, obvarujemo sebe in ostale okoli nas.

Stanovalce je obvestila, da bo v tem tednu potekala obnova ograje med Domom in sosednjim blokom.

Povedala je, da se veseli obiskov – skupnih srečanj s stanovalci in zaposlenimi po nadstropjih, kjer jih še bolj podrobno obvesti o vseh novostih in skupaj rešijo marsikatero odprto vprašanje.

Dijana je prav tako stanovalce opozorila na upoštevanje vseh varnostnih ukrepov. Prosila jih je, da zaposlenim povedo ob prvih znakih slabšega počutja. Opozorila jih je še na uporabo razkužil pri aparatih za kavo in vodo. Pri uporabi dvigal naj stanovalci upoštevajo, da se v dvigalih vozi naenkrat čim manj stanovalcev, da v primeru, da jih je v dvigalu več nosijo masko in da si razkužijo roke po uporabi dvigala. Prosila jih je, naj uporabljajo zgolj domski park, naj ne hodijo domov, na zabave, v trgovine, banke. Pri obiskih naj upoštevajo varnostno razdaljo, pri obiskih v sobah je obvezno nošenje mask.  

Sabina je stanovalce obvestila, da je blagajna ponovno odprta. Uradne ure so nespremenjene, vsak dan med 08.00 in 11.0 uro, ob torkih še dodatno od 14.00-17.00 ure. Stanovalce naproša, da pri obiskovanju blagajne upoštevajo vse varnostne ukrepe: nošenje mask in varno razdaljo in si po vsakem rokovanju z gotovino razkužijo roke.

Ob četrtkih ponovno prihaja v Dom bančna uslužbenka A banke. Za dvig gotovine lahko stanovalci pokličejo Rebeko na številko 510. Opozorila je stanovalce, naj naročajo manjše zneske gotovine, samo toliko kolikor potrebujejo za en teden, ker bančna uslužbenka prihaja vsak teden.

Ker odsvetujemo obiskovanje trgovin, je še vedno možnost naročila izdelkov preko kavarne.

Deli to objavo