Najboljše stvari v življenju so ljudje, ki jih imaš rad

 

Interni kanal televizije Doma ob  Savinji Celje je v tem obdobju ˝koronavirua˝ postal naša stalnica, ko se stanovalcem vsak torek in petek javi direktorica Doma Bojana Mazil Šolinc skupaj s svojim sodelavci.  Tudi tokrat je stanovalce in zaposlene nagovorila najprej z iskreno zahvalo za njihovo potrpežljivost in vztrajnost, za solidarnost in pripadnost Domu, ki ga v tem času še posebej izkazujemo. Vsi mi v Domu, tako stanovalci, kot zaposleni smo naravnani k temu in se vedemo odgovorno, da ostanemo zdravi. In največje veselje je poročati to, da še vedeno vsi ostajamo zdravi.

Delo v ekipah A in B, s celodnevnim delovnim časom  je  za zaposlene velik izziv in se resnično trudimo, kar se odraža na zadovoljstvu stanovalcev in svojcev, kot nam sporočate v telefonskih stikih. Izkazala se je še večja povezanost  in solidarnost.

Fizioterapevtka Fani je pokazala nekaj vaj, ki jih lahko večina stanovalcev naredi samih v svoji postelji večkrat na dan. Dihalne vaje in vaje, ki poživijo krvni obtok ter vaje, ki pripomorejo, da se stanovalci lažje obračajo v postelji.

Socialna delavka Martina je stanovalce nagovorila, da je poleg tega, da ostanemo v fizični kondiciji, pomembno tudi, da ostanemo v dobri psihični kondiciji in da je ohranjanje socialnih stikov, kljub temu, da moramo držati razdaljo, zelo pomembno. Pogovori s sostanovalci, zaposlenimi, branje knjig iz domske knjižnice, gledanje razvedrilnih oddaj,…

Učenci OŠ Ljubečna so nas razveselili s tem, da so napisali pisma za naše stanovalce, učitelji pa so nam le te prenesli iz elektronske oblike, da jih lahko posredujemo med naše stanovalce.

V pismih opisujejo svoja občutja ob tem, kako preživljajo čas doma in kako se počutijo, ko so jim omejeni stiki z drugimi. Kako pogrešajo svoje babice in dedke in hkrati sočustvujejo z našimi stanovalci in jim želijo, da korona virus čimprej mine.

Ne manjka jim vzpodbudnih in lepih misli :

˝Dajmo vsakemu dnevu priložnost, da postane najlepši v našem življenju.˝  

˝Najboljše stvari v življenju so ljudje, ki jih imaš rad, mesta kamor greš in spomini, ki jih ustvariš.˝

 

Deli to objavo