Hvala, ker upoštevate preventivne ukrepe

 

V Domu ob Savinji Celje smo se v petek soočili s prvo okužbo Covid -19 pri zaposleni delavki. Sledili smo vsem potrebnim ukrepom in skrbno ravnali, da se virus ne bi širil. S tem namenom smo v soboto 10. oktobra, 2020 zaprli Dom za obiskovalce in izhode stanovalcev izven Doma.

Med zaposlenimi in stanovalci smo izvedli vse preventivne ukrepe in opravili brise pri osebah, ki so bili v stiku z okuženo. Vsi rezultati so bili v soboto zvečer negativni.

Direktorica Doma, Bojana Mazil Šolinc je danes v poročanju po interni Domski televiziji, skupaj z odgovorno sestro za Covid-19 Dijano Glavaš in socialno delavko Martino Tekavc, stanovalcem in zaposlenim povedala, kako smo delo organizirali, ter se zahvalila, delovnemu timu, ki je pod vodstvom odgovorne sestre Dijane Glavaš izpeljal vse potrebno.

Veseli in ponosni smo na timski pristop zaposlenih, ki so bili pripravljeni pomagati in bili prilagodljivi v delovnem procesu. Tudi stanovalcem hvala, da upoštevajo preventivne ukrepe in da so razumevajoči do situacije, v kateri smo.

Upoštevanje priporočljivih ukrepov in dosledno in pravilno nošenje obraznih mask, higiena umivanja in razkuževanja rok, varnostna razdalja,..  vse to so stvari, ki nas lahko obvarujejo. Vse to je  odgovorno ravnanje  do sebe, do Doma in družbe v kateri živimo.

Pomembno je, da opazujemo svoje počutje in opozorimo na najmanjši zdravstveni odklon, saj lahko le tako pravočasno ukrepamo.

Obiskov v Domu stanovalcem trenutno ne moremo omogočiti, se pa trudimo, da lahko s svojimi bližnjimi vzpostavijo video klic. Svojci lahko stvari, ki jih stanovalci nujno potrebujejo, dostavijo na recepcijo doma.  Označene naj bodo z imenom in priimkom, ter številko sobe, v kateri stanovalec biva. Od srede dalje bo ponovno odprt Domski park, ki bo stanovalcem omogočal več gibanja v naravi.

Bodimo drug drugemu v oporo. Vse, kar počnemo je dobronamerno. Želimo si, da stopamo skupaj in ravnamo odgovorno.  

Deli to objavo