sprehod za spomin 21.september, svetovni dan Alzheimerjeve bolezni

Hvala, ker ste odgovorni

Direktorica Doma ob Savinji Celje je pričela govor z besedami, kako je pomembno, da smo ves čas povezani v našem Domu.  To nam omogoča naša interna televizija in redna tedenska srečanja po nadstropjih, z namenom izmenjave informacij, kar je izrednega pomena za nas vse, tako stanovalke in stanovalce, kot za nas zaposlene. In velika pridobitev v teh časih, ko so druženja, skupna praznovanja, zabave in prireditve ne izvajajo več v takšni meri in na tak način kot včasih. 

Samo s sodelovanjem in upoštevanjem vseh navodil NIJZ in obeh ministrstev ter sprotnega načrtovanja in usklajevanja, že sedmi mesec ohranjamo naše zdravje in vsak dan znova lahko z veseljem potrdimo, da smo še vedno zdravi.

V Domu se kljub vsemu trudimo, da živimo čim bolj mirno, zato tudi ves čas spodbujamo, da stanovalci obiskujejo naš domski park, se sprehajajo ob Savinji in se družijo, ter upoštevajo varno razdaljo,  si razkužujejo roke in nosijo obrazno masko, za kar pravi vodja svetovalne skupine za COVID-19, dr. Bojana Beović, »da je edino orožje proti epidemiji«.

Pretekli konec tedna, ko je bilo lepo vreme, nas je v domskem parku obiskala tudi naša socialna delavka Mateja Škrinjar in se družila s stanovalci, za kar se ji zahvaljujemo. 

Mateja Škrinjar pove, da ji je bilo druženje v parku v veselje in hvaležna je, da je s stanovalci preživela lepo soboto in nedeljo.  

Glede obiskov še naprej prosimo vse obiskovalce, da se držijo vseh navodil NIJZ, da vsak obisk predhodno najavijo vsaj en dan prej, da ima vsak stanovalec le en obisk na teden, da se obisk izvaja v parku ali ob Savinji in svojci stanovalcev ne vozijo v gostinske lokale in trgovine.

Če so posebne zadeve prosimo, da se o tem predhodno pogovorimo. Stanovalci se lahko oglasijo v socialno službo ali pokličejo po telefonu in skupaj bomo naredili načrt, kako bomo zadevo reševali.

Direktorica se ob koncu zahvali za sodelovanje in skupno prizadevanje za to, da ostajamo zdravi.

Deli to objavo