DRUŽENJE Z PROSTOVOLJCI DRUŽBE KRKA, POD SLOGANOM - DOBRODELNOST JE DEL NAS -

V sredo, 10.04.2019, so nas, kot že kar nekaj let do sedaj, obiskali prostovoljci – zaposleni v Družbi Krka in z nami preživeli prijetno dopoldne. Vsako leto smo se odpravili na sprehod z našimi težje pomičnimi stanovalci Doma, letos pa nas je presenetilo vreme in smo prostovoljce vključili v utrip dopoldanskega druženja. Vključili so se v bralno – pogovorno urico ob pitju kave in čaja, ustvarjalno delavnico in igranju družabnih iger. Stanovalci Doma in uporabniki Dnevnega centra so bili obiska zelo veseli in kot so povedali sami imeli čudovito dopoldne.

 

 

»Veseli smo, da nas obiščejo in vesela sem, ker mi je gospa pomagala pri barvanju velikonočnega jajca.« (stanovalka Anica)

 

»Lepo mi je bilo poslušati brano iz knjige, ki je opisala lastnosti živali, prijetno se je bilo družiti in pogovarjati. Všeč mi je, če imamo kaj za delati.« (stanovalka Ivanka)

 

Ob koncu našega druženja sem obiskovalce prostovoljce prosila za njihove izjave, kako so oni doživeli druženje. Tudi oni so napisali čudovite izjave, ki nam pomenijo zelo veliko.

 

 

»V sklopu letošnjega Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva smo si tudi letos vzeli čas  za druženje s stanovalci Doma ob Savinji Celje. Z veseljem in polna pričakovanj sem se pridružila stanovalcem pri njihovih aktivnostih z željo, da bi jim popestrila dan.   

Od vas odhajam bogatejša za res lepo izkušnjo in z občutkom, da lahko vsaj del vsega, kar je družba dala nam, mi povrnemo nazaj – pa naj bo to pogovor ob skodelici čaja, druženje ob družabnih igrah ali pa samo občutek, da si z nekom in ob njem. Slogan našega tedna dobrodelnost je del nas lahko po današnjem dnevu potrdim in ga dopolnim »Dobrodelnost je del nas, na katerega nikoli ne smemo pozabiti in nam ne sme nikoli zmanjkati časa«

                                                                       Sabina  Mulej

 

»Zelo lepo preživeto dopoldne v Dnevnem centru. Za obiskovalce Dnevnega centra je res lepo poskrbljeno. Najprej smo telovadili, nato pogovarjali in na koncu igrali zelo zanimivo igro spoznavajmo Slovenijo.

Obiskovalci dnevnega centra so se v igro zelo vživeli in na koncu smo se z nasmeškom razšli.

Moram povedati, da je res z veseljem gledati, kako se zaposleni posvečajo obiskovalcem Dnevnega centra in z nasmehom iz njih privabijo igrivost in željo po sodelovanju.

Tudi naslednje leto se bom sigurno ponovno, v okviru tedna humanosti Krke, vrnil v Dom ob Savinji Celje in preživel  še eno lepo dopoldne.«

                                                               Luka Lukman

 

»Današnji dan mi je nova izkušnja. Dobrodošla.

Moram povedati, da sem pod vtisom, čeprav sem navajena starejših ljudi. Na nadstropju gospodinjske skupine, kjer živijo osebe z demenco mi je postalo prijetno, ko sem podrobneje spoznala ljudi oz. delo z njimi v skupini. Moram pohvaliti zaposlene, njihovo potrpežljivost in srčnost. Tudi gospe so posebne lušne.

Morda bi se morali večkrat vključiti v podobne dobrodelne namene.

V glavnem pohvala vsem zaposlenim.«

                                               Snežana  Božič

 

»V tretjem nadstropju smo si pripovedovali življenjske zgodbe. Vsi, vključno z mano, smo se zelo vživeli v pripovedovanje in podoživljali lepe čase.

Brali smo tudi knjigo Skrivno življenje živali.

Starejši ljudje v sebi nosijo veliko modrosti in izkušenj. Vesela sem, da so te misli delili z mano.«

                                                       Andreja Trobiš

 

da

Deli to objavo