DROBNE ŽELJE SO POMEMBNE ŽELJE

V današnjem javljanju preko interne domske televizije so se javile direktorica Doma Bojana Mazil Šolinc, socialna delavka Mateja Škrinjar in delovna terapevtka Lucija Pangerl.

 

Direktorica je uvodoma pozdravila vse stanovalce in stanovalke ter vse zaposlene in jim sporočila veselo novico, da smo še vedno vsi zdravi, da si želimo, da še dolgo tako ostane.

Povedala je, da v Domu želimo življenje čimbolj približati vsakdanjiku, ki smo ga poznali. Delovna in fizioterapija se izvajata individualno in skupinsko (gibalne aktivnosti po nadstropju) ob upoštevanju vseh ukrepov. Stanovalce in stanovalke povabi, da povedo svoje drobne želje, da jih bomo lahko izpolnili. Ob sredah se bodo še vedno srečevali na skupnih druženjih na nadstropjih in da so srečanja namenjena, da se slišimo in povemo na glas svoje misli, težave, predloge in pripombe. Zaposleni sedaj nosimo kot dodatno zaščito še vizir. 

 

Socialna delavka Mateja je podala informacije glede spremenjenega režima za prinašanje pomembnih stvari – paketov, ki jih lahko svojci dostavijo vsak torek in petek med 12 in 16 uro na recepcijo našega Doma. Pakete, dostavljene v torek, bodo stanovalci prejeli ob  petkih, pakete, ki so dostavljeni v petek pa bodo stanovalci prejeli ob ponedeljkih.

Po posameznih nadstropjih za stanovalce še vedno izvajamo video klice, uresničujemo posebne želje, izvajamo pogovore.

Za tiste, ki potrebujete cigarete ali mobi kartico bomo ob torkih, v času ko je Dom zaprt, hodili v kiosk.  Seznam potrebščin lahko stanovalci pustite skupaj z denarjem pri recepciji ali pa prinesete v socialno službo, do torka do 10 ure.

Še naprej pa ostaja naročanja preko domke kavarne in lekarne.

 

Delovna terapevtka Lucija pa stanovalce in stanovalke nagovori, da se udeležijo gibalnih aktivnostih in telovadbe po nadstropjih po urniku, ki je objavljen na oglasnih deskah. Če kdo želi prejeti knjige za branje iz knjižnice ali narediti menjavo le-teh, lahko sporoči na recepcijo Doma in se dogovorimo, kako dalje.

V naslednjem tednu nas bodo obiskali klovni Rdeči noski, ki nas bodo pozdravili od daleč, z njihovo dobro voljo, šalami in petjem pa nam bodo popestrili dan. Ne bomo pa pozabili tudi na praznik Sv. Martina, katerega bomo skupaj obeležili, letos na poseben način po nadstropjih.

Vsi skupaj pa si še vedno želimo le eno, da ostanemo zdravi, da sodelujemo in smo si v podporo, ter se zavedamo, da nam lahko le s skupnimi močmi uspe premagati vse ovire.

da

Deli to objavo