Bodimo odgovorni drug do drugega

 

Pozdravljeni tudi v tem prvem poletnem torku. V pomladnem času smo se stanovalcem preko interne televizije javljali ob torkih in petkih, sedaj pa nadaljujemo z javljanji vsak torek ob 10 uri. Vabimo vas, da dajete predloge, pobude za interno TV, kaj bi želeli, da se predvaja, lahko pa objavimo tudi kakšne vaše posnetke.

V preteklem tednu je bila Direktorica na srečanju z MDDSZ , kjer se je minister vsem zahvalil za skrbno delo zaposlenih in upoštevanje pravil stanovalcev. Poudaril je, da smo vsi delali s srcem. Največ, kar šteje je to, da smo si v uporo drug drugemu.

V času epidemije so zaposlene na nadstropjih skrbele za kuhanje kave, pa vendar, malenkost, ki zelo veliko pomeni je, da nam je ponovno na voljo kavni avtomat. Jedilnica zaenkrat ostaja še zaprta.

V sredo bo sladoledni vrt, ki bo organizacijsko drugače izpeljan po različnih lokacijah, različnih terminih in ob upoštevanju preventivnih ukrepov.

Še vedno redno spremljamo stanje v državi. Življenje naj poteka mirno in ostanimo še naprej previdni. Direktorica je svoje poročanje zaključila s tem, da je naš cilj, da ostanemo zdravi. Bodimo odgovorni drug do drugega.

Delovna terapevtka Nevenka je v poročanju povedala, da je vesela, da se vračamo v prejšnje čase, da se ponovno odvijajo aktivnosti po nadstropjih. Telovadba je sedaj bolj zaželena med stanovalci, poleg te pa še druge aktivnosti. Stanovalce je povabila, da spremljajo oglasne deske po nadstropjih, kjer sproti obveščamo.  Tudi v obdobju epidemije smo se srečevali s stiskami ob izgubi bližnjih, od katerih se nismo mogli posloviti. Ponovno nam je v oporo na voljo Hospic.

Vodja notranje organizacijske enote sestra Jasmina je s stanovalci podelila svoje zadovoljstvo, da smo vsi zdravi in da delo po nadstropjih poteka umirjeno. V pomoč pri delu so nam prišil študentje, ki opravljajo redno prakso, pridružili pa se jim bodo še dijaki.

Priporočila glede obiskov še vedno ostajajo. Predhodna najava obiska v socialni službi in omejitev obiska na eno zdravo osebo za pol ure. V prostorih Doma je obvezna obrazna zaščitna maska in upoštevanje varnostne razdalje. V koliko stanovalci zmorejo, se poslužujte Domskega parka. Za vsa vprašanje smo vam na voljo po nadstropjih ali v ambulanti.

Želimo vam prijeten začetek poletja.

Deli to objavo