Želimo si, da nas zdravje spremlja

 

V Domu ob Savinji Celje  se v tem tednu vsakodnevno srečujemo z opravljanjem številnih testov na strani stanovalcev in zaposlenih.  Spremljamo vsak najmanjši zdravstveni odklon in preventivno testiramo tudi stanovalce in zaposlen, ki so lahko bili  v stiku z okuženimi. Vzpostavljeni imamo že dve rdeči coni, kjer stanuje 21 stanovalcev in sivo cono. Pripravljamo še eno sivo cono. Zdravstveno stanje stanovalcev je stabilno in se zaenkrat dobro počutijo.

Zaposleni se trudimo, da delo po nadstropjih in Covid conah nemoteno teče, za kar se je direktorica zahvalila v poročanju po interni TV. Prav tako je poudarila, da je ponosna na ekipo  Centra za pomoč na domu, ki še vedno zagotavljajo storitve in prinos kosil v vseh 4 občinah, kljub razmeram, ki so na terenu.

Glede na trenutne razmere povezane z okužbo Covid 19, so bile v Prvem delu Doma potrebne notranje premestitve, za kar se je socialna delavka Martina zahvalila stanovalcem za njihovo sodelovanje in razumevanje, ter zaposlenim za pomoč pri selitvah.

Svojci stanovalcev, ki so Covid + so seznanjeni s telefonskimi številkami , kjer so stanovalci dosegljivi za videoklice in informacije o stanju stanovalcev.

Prinos paketov svojcev ob torkih in petkih  še vedno poteka z upoštevajoč 72 urno karanteno.

Priboljške, kozmetične pripomočke in stvari iz lekarne še vedno naročamo preko naročilnic.

Vodja prehrane je stanovalce seznanila z jedilnikom v prihajajočih dneh in jim zagotovila , da v kuhinji še vedno sledijo željam stanovalcev.

Tedenska srečanja po nadstropjih z direktorico v tem in naslednjem tednu odpadejo, želimo pa, da nas stanovalci pokličete v socialno službo ali naročite sestram na nadstropjih, v kolikor bi potrebovali individualne pogovore. V tem tednu bo direktorica pričela s klici stanovalcev.

 

Želimo si, da nas zdravje spremlja.

Deli to objavo