Želimo si, da bi nas zdravje spremljalo

V današnjem poročanju po interni TV je direktorica Bojana Mazil Šolinc stanovalce seznanila, da smo imeli v petek, 13.11.2020 potrjen sum na okužbo Covid 19 pri stanovalki, ki se je pred tednom dni vrnila iz bolnišnice in začasno bivala v sivi coni. Po potrjenem testu je bila gospa premeščena v bolnišnico.

V Domu smo vzpostavili rdečo cono, ki bo namenjena stanovalcem, ki se bodo z okužbo Covid 19 vračali iz bolnišnice.

V preteklem tednu je potekalo martinovanje po nadstropjih, kjer so stanovalci skupaj z zaposlenimi ugotavljali, da se lahko imamo lepo  tudi kljub upoštevanju   vseh ukrepov.

Direktorica je tokrat spremljal  tudi sodelavec Franci, ki je igral na harmoniko, da smo lahko skupaj prepevali. Direktorica je stanovalce ponovno povabila, da izrazijo svoje želje in skupaj s stanovalci ugotovila, da so v veliki meri želje uresničene, seveda pa vsi čakamo, da se vrnemo v običajno  življenje.

Pomembno je, da smo pri opazovanju zdravstvenega stanja ali kakršnega koli odstopanja pozorni in to iskreno  povemo naprej, kajti le tako hitro in pravilno ukrepamo.

Direktorica se je zahvalila stanovalcem, zaposlenim in svojcem, ki razumejo in nas podpirajo.

Socialna delavka Martina je povedala, da se videoklici izvajajo sistematično po dnevih in nadstropjih, hkrati pa upoštevamo individualne želje po klicih v vam primernih terminih. Socialna služba je stanovalcem na razpolago tudi ob sobota in nedeljah, saj je v tem obdobju še več potrebe po pogovoru.

Prinos najnujnejših stvari s strani svojcev za stanovalce  je še vedno mogoče prinesti v Dom vsak torek in petek med 12.00 in 16.00. Paketi ostanejo 72 ur v karanteni, nakar jih razdelimo med stanovalce.

Še vedno je mogoče naročiti priboljšek preko naročilnice.

Delovna terapevtka Lucija je sporočila, da bo izmenjava knjig z Osrednjo knjižnico Celje potekala v tem tednu, zato vse, ki bi želeli izposojo knjig , to sporočijo na recepcijo Doma ali povedo delovnima terapevtkama na nadstropjih.

Gibalne aktivnosti potekajo po nadstropjih po ustaljenem urniku. Preko interne TV bomo poskrbeli, da se bo telovadba večkrat predvajala vsak dan ob določeni uri.

Vsaka topla, spodbudna beseda zaposlenemu pomeni  dodatno moč pri delu.

Hvala vam, da upoštevate vse varnostne ukrepe in pozitivno sprejemate naše delo.

Želimo si, da bi nas zdravje spremljalo.

Deli to objavo