PRAZNOVANJE 100 LET STANOVALCA, G. TODOROVIĆ MIROSLAV

30. novembra je v Domu ob Savinji Celje praznoval okroglih 100 let najstarejši  od stanovalcev Doma, g. Miroslav Todorovič. Rojen je bil davnega leta 1919, ko so se še vsi trudili, da bi pozabili 1. Svetovno vojno in odpravili njene posledice. V svojem življenju je bil marsikje in videl marsikaj. Po večletnem iskanju se je ustavil v Celju in si s soprogo ustvaril družino. Ima sina in hči, dva vnuka in enega pravnuka.  Zaposlil se je v podjetju Emo, kjer je večino časa delal kot vodja financ. Upokojil se je v 1983.

PRAZNOVANJE 100 LET STANOVALCA G. GRM

Gospod Anton Grm se je rodil 18.12. 1919 kot najmlajši sin Ani in Ivanu Grmu v Gradiščah (Pijava Gorica). V družini je bilo 8 otrok, 3 bratje in 5 sester.  Anton je svoje otroštvo preživljal doma pri starših, kjer je obiskoval tudi Osnovno šolo Žemlje. Vojni čas je preživel v partizanih. Izobrazil se je na Višji ekonomsko šoli v Mariboru in se kasneje zaposlil v Celjskih mesninah sprva kot mesar. Gospod je poročen z gospo Silvo Grm s katero bivata skupaj v Domu ob Savinji.

SKUPNO OKRAŠEVANJE RECEPCIJE IN JEDILNICE DOMA

V soboto, 30.11.2019, smo s pomočjo mladih prostovoljcev iz ROTARACT KLUBA CELJE in iz INTERACT KLUB CELJA ter z našimi stanovalci, okrasili recepcijo in jedilnico Doma.

Imeli smo se lepo, obujali smo spomine na stare čase in na tradicionalne običaje, na koncu pa so nam mladi prostovoljci pripravili krajši glasbeni koncert, imeli smo pogostitev.

 

Na koncu lahko rečemo še to, da je v življenju najbolj vredno druženje, pogovor in dobri spoštljivi medsebojni odnosi.

 

 

 

Lucija Pangerl

Strani