Predstava Oče in okrogla miza – Demenca

 

V okviru Svetovnega dneva zdravja je bila v petek, 5. aprila 2019, ob 18.00, na Malem odru SLG Celje ponovna uprizoritev tragične farse Floriana Zellerja, OČE.

Igra je prejela fantastične pohvale in je bila edina slovenska predstava na XXV. mednarodnem Sanktpeterburškem festivalu.  Predstava Oče lepo prikaže stiske obolelega z demenco in celotne družine oz. vseh vpletenih. Igralci odlično uprizorijo kako močna so ta občutja nemoči, ki jih kot posamezniki doživljajo.

Po predstavi je bila okrogla miza na temo demence. Moderatorka Tatjana Doma, SLG Celje je k pogovoru povabila doc. dr. Martina Rakuša, dr. med., spec. nevrolog, ki je zaposlen na Oddelku za nevrološke bolezni UKC Maribor in Martino Tekavc, socialno delavko v Domu ob Savinji Celje.

Ozaveščanje o demenci v vseh fazah, ki doletijo človeka s to boleznijo je zelo pomembno. Nevrolog dr. Martin Rakuša je izpostavil kako pomembna je zgodnja  obravnava. V Domu ob Savinji Celje se preko Centra za krepitev spomina trudimo ozaveščati obolele in svojce, ter jih vabimo v svoje skupine.  saj se zavedamo, da je izjemnega pomena okrepiti svojce, ki se soočajo z napredovanjem te bolezni.

Na malem odru SLG Celje se je k pogovori mizi pri odprtih vprašanjih za občinstvo pridružila tudi direktorica Doma ob Savinji Celje, ga. Bojana Mazil Šolinc in igralci predstave Oče, g. Branko Završan, ga. Lučka Počkaj in ga. Manca Ogorevc. Vprašanj na temo o demenci je veliko, kar nakazuje, da so potrebna tovrstna srečanja.

 

 

 

 

Skupina za osebe obolele z demenco

poteka v našem Dnevnem centru vsako sredo od 16.00 do 18.00.

 

Skupina za svojce oseb obolelih z demenco

poteka vsako tretjo sredo v mesecu od 16.00 do 18.00 v večnamenskem prostoru našega Doma. 

 

Vljudno vabljeni !