V pralnici je zaposlenih pet delavk, katere skrbijo, da je domsko in osebno perilo stanovalcev oprano, pravilno vzdrževano, zlikano in zloženo. Vsakodnevno oprano negovalno perilo pravočasno dostavimo na posamezne enote.

Za označevanje osebnega perila stanovalcev uporabljamo posebno THERMOPATCH tehniko, s katero nalepimo na notranjo stran oblačila etiketo s priimkom in imenom uporabnika.

Stanovalcem na njihovih oblačilih opravimo tudi manjša šiviljska popravila, kot so krajšanje hlač, zoženje ali širjenje oblačil, menjava zadrg, prišitje gumbov ipd. Cena za 1h popravila brez DDV znaša 6,23 €. Poleg negovalnega perila operemo in zlikamo kuhinjske krpe in prte za jedilnice, ter vsakodnevno osebno perilo stanovalcev.

Peremo tudi perilo za zunanje uporabnike. Največ za uporabnike Centra za pomoč na Domu. Perilo na koncu stehtamo, cena brez DDV za 1 kg opranega perila pa znaša 1,39 €. Vodja pralnice je ga. Jožica Gornjak, ki je dosegljiva na telefonski številki 03 / 4279 – 532, oziroma na naslovu: pralnica@domobsavinji.si v delovnem času od 7.00 – 15.00 ure, od ponedeljka do petka.

V Domu ob Savinji sta zaposlena dva vzdrževalca – tehnika, ki poskrbita za manjša popravila in sodelujeta z ostalimi službami v Domu.