Zvišanje cen oskrbnin od 1.7.2023 dalje

Tokratno torkovo interno televizijsko poročanje za stanovalke in stanovalce Doma ob Savinji Celje in obiskovalce Dnevnega centra, je direktorica Bojana Mazil Šolinc pozdravila skupaj z vodjo računovodske službe Sabino Rakuša in socialno delavko Martino Tekavc.

Pod vtisom hitrih vremenskih sprememb in neurij, ki so v zadnjem obdobju prisotna vsakodnevno, je direktorica opozorila stanovalce, da spremljajo vremenske napovedi in v času neurij ne zapuščajo Doma.

Tokratna tedenska srečanja po nadstropjih, ki jih izvaja direktorica, bodo potekala malo drugače. Stanovalci Prvega dela Doma bodo v četrtek, 27.7.2023 imeli na novem, 6. nadstropju, kjer imamo začasne namestitve, dan odprtih vrat, kjer bodo videli nove prostore in imeli manjšo pogostitev.

Sabina Rakuša je podala informacije glede blagajne doma, ki je odprta po ustaljenem urniku: vsak dan med 08.00 – 11.00 in ob torkih dodatno od 14.00 -17.00 ure. Z veseljem vam bomo podale kakršnakoli pojasnila.

Dosegljive smo na običajnih telefonskih številkah: na 510 Rebeka in na 515 Sabina.

Kot smo vas že obvestili v mesecu juniju, se bodo cene oskrbnin z mesecem julijem dvignile za 5,9 %, kar znaša okvirno med 40 – 50 evri višje položnice.

Dvig cene je posledica dviga cen živil in energentov kot tudi višjih stroškov dela. Država sofinancira cene oskrbnin z dvema interventnimi zakonoma. Konec meseca junija je potekla veljavnost enega izmed njiju, kar ima za posledico dvig cene oskrbe.

Kljub dvigu cene še bo vedno del cene sofinanciran s strani državnega proračuna, prav tako, bo ministrstvo predvidoma sprejelo nov interventni zakon, da bo preprečen še višji dvig cen.

V kolikor bi kateri izmed vas imel zaradi dviga cen oskrbnine težave s plačevanjem, se lahko obrne na socialno službo in bomo skupaj poiskali rešitev. Socialna delavka Martina je povabile stanovalce, da se oglasijo v pisarno socialne službe tudi v primeru, da potrebujejo dodatno oskrbo, nimajo pa še odobrenega dodatka za pomoč in postrežbo pri pokojnini. Vloge za dodatek za pomoč in postrežbo se skupaj z zdravstveno dokumentacijo oddajo na ZPIZ.

Recepcija Doma ob Savinji Celje tudi v poletnem času ostaja odprta do 20.00 ure.  

 

Deli to objavo